Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jedite s crvenih tanjura

Jedite s crvenih tanjura

Jedite s crvenih tanjura
  • Objavljeno: Utorak, 17.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.245
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Njemački i švicarski znanstvenici su proveli istraživanje u kojem su htjeli otkriti utjecaj crvene boje na apetit. U istraživanju su sudjelovali učenici, koji su bili zamoljeni da piju čaj iz crvenih i plavih šalica. Oni, koji su čaj pili iz crvenih šalica, popili su 44% manje čaja.

U drugom dijelu istraživanja, 109 ljudi je dobilo deset krekera na crvenim, plavim i bijelim tanjurima. Oni, koji su jeli s crvenih tanjura, pojeli su znatno manje krekera.

Istraživači ističu kako bi crveno posuđe moglo pomoći pretilim ljudima, onima koji žele smanjiti unos hrane, kao i alkoholičarima.

Pripremite alkalnu vodu koja potiče mršavljenje i uklanja umor!

"Crvena boja u nama izaziva oprez, možda je to razlog zašto unosimo manje hrane i pića kada koristimo crveno posuđe", izjavila je za časopis Appetite dr. Ursula Arens.

Poznato je da je crvena boja dobra za energiju i umor, potiče rad osjetila mirisa, sluha, okusa, vida i dodira. Crvena boja također našem mozgu šalje signal upozorenja i opasnosti.

Znanstvenici će nastaviti s istraživanjem kako bi potkrijepili svoje tvrdnje, a nama preostaje da sami isprobamo ima li crvena boja uistinu učinak na smanjenje unosa hrane i pića.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti