Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jesti treba devet puta dnevno!

Jesti treba devet puta dnevno!

Jesti treba devet puta dnevno!
  • Objavljeno: Srijeda, 26.09.2012.
  • Broj pregleda: 1.521
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Znanstvenici već duže vrijeme ističu kako je važno jesti više puta dnevno, i to da svaki obrok bude količinski manji. Na taj način će se održati ravnoteža šećera u krvi, a i energija neće opadati tijekom dana.

Novo istraživanje britanskih znanstvenika upućuje da svakodnevno treba jesti devet puta. Ako obroke podijelite u devet manjih, vaš metabolizam će bolje funkcionirati, a tijelo će cijeli dan biti opskrbljeno energijom.

Znanstvenici su promatrali prehrambene navike kod više od 2.000 ljudi iz Japana, Velike Britanije, Kine i Amerike. Iako su svi imali podjednak dnevni unos kalorija, neki su jeli manje od 6 puta dnevno, a neki više.

Osobe koje su jele manje od 6 puta dnevno imale su veći sistolički krvni tlak, za razliku od onih koji su jeli najmanje 6 puta dnevno. Također su imali veći rizik od nastanka pretilosti.

"Podjelom hrane u manje obroke će se održati pravilan rad metabolizma", DailyMail prenosi izjavu voditeljice istraživanja dr. Susan Jebb.

Jedno istraživanje, provedeno od grčkih znanstvenika, je pokazalo da djeca, koja jedu najmanje 5 puta dnevno, imaju za 32.6% manji rizik od nastanka visokog kolesterola i pretilosti.

Važno je da prehrana bude uravnotežena, da u tijelo svakodnevno unosite potrebnu količinu hranjivih tvari. Rasporedite obroke u manje, jedite ih više puta dnevno i ne zaboravite na voće i povrće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti