Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jesu li bijeli zubi zdravi zubi

Jesu li bijeli zubi zdravi zubi

Jesu li bijeli zubi zdravi zubi
  • Objavljeno: Srijeda, 24.07.2013.
  • Broj pregleda: 67
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Neki od nas žele ravnu kosu, dok drugi žele neukrotive uvojke. Neki žele biti tamnoputi, a nekima je svijetla put ljepša. Ipak, svi se slažemo oko jedne stvari, a to je da su bijeli zubi ljepši od žutih. No, koji je najbolji način izbjeljivanja zubi, a da imate što manje negativnih posljedica?

Novo istraživanje američkih znanstvenika, objavljeno u časopisu Journal of the American Dental Association, pokazuje da samostalno izbjeljivanje zubi s proizvodima koje vam najčešće daje vaš stomatolog, može oštetiti površinu zubi.

Također su ustanovili da se smanjuje razina minerala u zubima, koji su neophodni za njihovo zdravlje i očuvanje.

Konstantno smanjenje minerala u zubima u većini slučajeva uzrokuje nastanak karijesa i promjenu u strukturi i izgledu zubi.

Rezultati ovog istraživanja pokazuju da bijeli zubi nisu znak zdravih zubi, naročito ako je riječ o samostalnom izbjeljivanju pomoću proizvoda koji ne jamče sigurnost.

Proizvodi za izbjeljivanje zubi koje koriste stomatolozi sadrže 35% hidrogen peroksida koji prodire duboko u caklinu i aktivira procese koji potiču mineralizaciju.

S druge strane, proizvodi za izbjeljivanje zubi, koje koristite samostalno, sadrže manju koncentraciju hidrogen peroksida i ne aktiviraju procese koji potiču mineralizaciju. To znači da djeluju na površinski dio zuba i uzrokuju smanjenje razine minerala.

Iako postoji veliki broj metoda izbjeljivanja zuba i za svaku metodu postoji verzija koju vi samostalno možete raditi, vrijedi uložiti u izbjeljivanje zubi od strane stručnjaka kako vaši zubi ne bi postali oštećeni.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti