Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Još jedna studija o kavi i dijabetesu

Još jedna studija o kavi i dijabetesu

Još jedna studija o kavi i dijabetesu
  • Objavljeno: Nedjelja, 07.03.2010.
  • Broj pregleda: 1.303
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Konzumacija kave može smanjiti rizik za dijabetes, ali je njezin pozitivan učinak najizraženiji ako se kombinira s podnevnim obrokom, objavili su brazilski znanstvenici sa sveučilišta u Sao Paulu.

Podaci prikupljeni od gotovo 70000 ispitanica sugeriraju kako je pijenje kave nakon ručka povezano sa za trećinu manjim izgledima obolijevanja od dijabetesa tipa 2.

Sudionice studije su bile u dobi između 41 i 72 godine, a praćene su u prosjeku 11 godina.

Pokazalo se kako je kava imala pozitivan učinak bez obzira na to je li sadržavala kofein.

Nasuprot tome, konzumacija bilo koje vrste kave u neko drugo doba dana nije utjecala na rizik za dijabetes, napominju istraživači u časopisu American Journal of Clinical Nutrition.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti