Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako prepoznati najkvalitetniju steviju na tržištu?

Kako prepoznati najkvalitetniju steviju na tržištu?

Kako prepoznati najkvalitetniju steviju na tržištu?
  • Objavljeno: Utorak, 25.05.2010.
  • Broj pregleda: 2.009
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sigurno ste već čuli da je ljekovita biljka Stevia stigla i u Hrvatsku.

Upravo zbog toga je brend Stesweet, pionir u proizvodnji stevija zaslađivača na organski način, odlučio sve svoje buduće kupce informirati o kvaliteti proizvoda od stevije i uvesti ih u sasvim novi, ljekoviti svijet. 

Priča o steviji počinje u dalekoj Južnoj Americi, gdje je biljka otkrivena, a zatim zbog svoje ljekovitosti prenesena diljem svijeta. Stevia je prirodni zaslađivač, čak 200 do 400 puta slađa od šećera, no za razliku od šećera, stevija nema kalorija, ugljikohidrata, glikemijskog indeksa i štetnih nuspojava. Popis pozitivnih efekata koje donosi biljka stevija doista je dugačak, a neki od najznačajnijih su regulacija težine, snižavanje šećera u krvi, oporavljanje nakon bolesti, liječenje bakterijskih bolesti probavnog sustava, detoksikacija, jačanje imuniteta, sprječavanje nastanka raka i još mnogo, mnogo pozitivnih i dokazanih rezultata.

Zašto je Reabaudiozid  A, (Reb-A) i  čistoća stevije toliko važna?

Kada se lišće biljke stevije ekstraktira, dobivaju se sastojci koje nazivamo glikozidi. Ti su sastojci različiti po svojoj kvaliteti i slatkoći. Onaj najzdraviji, najslađi, najboljeg okusa, koji se tokom ekstrakcije dobiva svega 2-4% zove se Rebaudiozid A, (Reb-A).  Reb-A je i kao sirovina u proizvodnji deset puta skuplja od ostalih glikozida (steviozid, glikozida B, C...). SteSweet proizvodi sadrže Rebaudiozid A ili Reb-A u 97%+ postotku čistoće, te su zbog toga iznimno prepoznati od strane potrošača. Ostali stevia glikozidi (steviaside) ili mješavina glikozida najčešće se koriste u industrijama pića i hrane.

Gdje kupiti SteSweet steviju?

Kako bi svojim kupcima ponudio najbolje, Stesweet je pokrenuo interaktivni portal www.steviana.hr, gdje pokreće brojne rasprave, okuplja stručnjake, poput poznatog nutricionista dr.Ignaca Kuliera i znanstvenika Brune Novaka te za vas donosi najnovije vijesti iz svijeta stevije i priprema velike nagradne natječaje. Naša je misija brinuti o vašem zdravlju i činiti vas sretnima.

Uključite se u rasprave već danas, komentirajte, pitajte naše stručnjake, šaljite nam vaše prijedloge...

Čekamo vas na www.steviana.hr

Komentari

Najčitanije zanimljivosti