Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako spriječiti alergijske simptome

Kako spriječiti alergijske simptome

Kako spriječiti alergijske simptome
  • Objavljeno: Utorak, 27.04.2010.
  • Broj pregleda: 2.335
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zašto bi se patili? Radije slijedite savjete stručnjaka i izbjegnite pojavu peludne groznice. Pa ako ste i zakasnili s ranijim uzimanjem lijekova još vam preostaje barem sedam dobrih strategija.

U najgorem obliku peludna groznica slična je stanju konstantne gripe koja ometa normalan život no mnogi ne znaju da postoji nekoliko vrlo jednostavnih načina koji minimaliziraju simptome alergije:

1. Počnite uzimati lijekove i pripravke prije nego počne lebdenje peludi u zraku. Ovo će spriječiti razvoj težih simptoma u budućnosti. Možda će vam trebati kombinacija tableta antihistamina, sprej za nos i kapi za oči.

2. Svaki dan pojedite žlicu meda - a med kupite od medara iz okolice. Pomoći će vam ojačati imunitet.

3. Prozore držite zatvorene od ranog jutra do kasnog popodneva jer je to vrijeme kad je razina peludi najviša. I prozore u automobilu ne otvarajte, a klimu zamijenite zatvorenim sistemom tako da pelud ne ulazi u vozilo.

4. Izbjegavajte alkoholna pića - alkohol pogoršava simptome peludne groznice. Pivo, vino i žestice sadrže histamin - kemikaliju koja potiče razvoj simptoma.

5. Nosite široke sunčane naočale i zaštite oči. Žene kojima su zbog alergije oči suzne i osjetljive trebale bi koristiti i šminku namijenjenu alergičarima.

6. U svaku nosnicu nanesite malo masnog gela. Ovo će spriječiti prolaz peludi do nosnih puteva.

7. U sezoni alergija rublje sušite u kući.

8. Prije odlaska u spavaću sobu odjeću koju ste nosili vani ostavite u kupaonici. Okupajte se i operite kosu - u suprotnom mogli bi nanijeti pelud na jastuk. Ako ste preumorni za pranje kose, pročešljajte je dobro i prekrijte kapom za tuširanje pa tek onda legnite.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti