Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Koji vitamini nedostaju vašoj koži?

Koji vitamini nedostaju vašoj koži?

Koji vitamini nedostaju vašoj koži?
  • Objavljeno: Utorak, 20.11.2012.
  • Broj pregleda: 1.543
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bez obzira na pravilnu i raznoliku prehranu, vašoj koži i dalje može nedostajati nekih vitamina. Znanstvenici su ustanovili da neki vitamini mogu značajno usporiti starenje kože. Pravilna i uravnotežena prehrana je važna kako bi vaša koža bila lijepa i zdrava. Ipak, ponekad koža ne izgleda lijepo, bez obzira na sve.

Vitamin A za bore

Pronađite ga u losionima i noćnim kremama obogaćenim vitaminom  A (retinoidi). Znanstvenici su dokazali da vitamin A može usporiti prijevremeno starenje kože. Svatko tko želi izgledati mlađe treba na lice nanositi kremu s retinoidima svake noći prije spavanja.

Vitamin B3 za crvenilo

Na etiketama kozmetičkih proizvoda ćete ga pronaći pod nazivom naicinamid. Dokazano je da povećava proizvodnju prirodnih ulja koji hidratiziraju i štite kožu. Nanosite kremu ujutro i navečer prije spavanja.

Vitamin C za mrlje

Znanstvenici su dokazali da vitamin C smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu koji su zaslužni za prijevremeno starenje kože. Vitamin C će vašu kožu učvrstiti i smanjiti vidljivost tamnih mrlja. Nanosite kremu svako jutro prije nanošenja šminke.

Vitamin E za suhu kožu

Najbolji proizvod koji sprječava prijevremeno starenje u sebi sadrži barem 1% vitamina E. On će također smanjiti razinu slobodnih radikala i smanjiti štetu nastalu pretjeranim izlaganjem sunca.

Vitamin K za tamne krugove ispod očiju

U jednom istraživnju se ustanovilo da korištenje kreme s vitaminom K u razdoblju od 4 mjeseca značajno smanjuje tamne krugove ispod očiju. Vaše oči će izgledati ljepše i mlađe ako ćete kremu obogaćenu vitaminom A nanositi svaku večer prije spavanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti