Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lanene sjemenke pospješuju mršavljenje

Lanene sjemenke pospješuju mršavljenje

Lanene sjemenke pospješuju mršavljenje
  • Objavljeno: Utorak, 12.06.2012.
  • Broj pregleda: 24.431
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Znanstvenicima je već poznato da su sjemenke lana odlične za zdravlje, a novo istraživanje tima sa Sveučilišta Harvard pokazuje da lanene sjemenke pospješuju mršavljenje.

Znanstvenici su ustanovili da polinezasićene masne kiseline, koje se nalaze u sjemenkama lana, vjerojatnost mršavljenja povećavaju za čak 37%.

Provjerite zašto volimo lanene sjemenke!

U lanenim sjemenkama i ulju ćete pronaći razne hranjive i ljekovite tvari, a najznačajnije su omega - 3 masne kiseline, vlakna i lignin.

Veliki broj ljudi vjeruje da je konzumiranje masti štetno, ali prava istina jest da su masti neophodne za funkcioniranje organizma, jedino je važno koje masti konzumirate.

Omega - 3 masne kiseline su nezasićene i, za razliku od zasićenih masnih kiselina, one će poboljšati vaše zdravlje i povećati vjerojatnost da smršavite.

Lanene sjemenke su odličan izvor vlakana koja, osim što produžuju osjećaj sitosti, također snižavaju razinu kolesterola i pospješuju probavu.

Pripremite smoothie od breskve i lanenih sjemenki!

Sjemenke lana sadrže fitonutrijent, poznat kao lignin i to u daleko većoj količini od svih drugih namirnica. Lignin je postao predmet mnogih istraživanja zbog svojih ljekovitih svojstava, za koja se vjeruje da su antikancerogena.

Sjemenke lana i laneno ulje možete konzumirati na razne načine, primjerice, dodajte ih u salatu ili žitne pahuljice. Izbjegavajte termičko obrađivanje sjemenki lana ili lanenog ulja jer se na taj način u velikoj mjeri uništavaju ljekovita svojstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti