Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lansirano prvo Hrvatsko BIO mlijeko

Lansirano prvo Hrvatsko BIO mlijeko

Lansirano prvo Hrvatsko BIO mlijeko
  • Objavljeno: Utorak, 31.05.2011.
  • Broj pregleda: 943
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dukat BIO mlijeko, prvo i jedino mlijeko iz ekološkog uzgoja na domaćem tržištu koje nosi certifikate „Hrvatski EKO proizvod" i „Mlijeko hrvatskih farmi", ovih je dana predstavio zagrebački Dukat. Tako je linija Dukat mlijeka bogatija za još jedan novitet značajan po ekološkom uzgoju i savršeno očuvanim prirodnim sastojcima.

Dukat BIO mlijeko proizvodi se na domaćim mliječnim farmama certificiranim za ekološku proizvodnju mlijeka, koje zadovoljavaju najviše europske standarde ekološke proizvodnje a može se kupiti na svim bolje opremljenim prodajnim mjestima te u specijaliziranim trgovinama zdrave hrane bio&bio, dm i trgovinama Garden. Pakirano je u boci od 1 litre koja nabolje čuva prirodnost i hranjive sastojke Dukat BIO mlijeka.

Ekološka poljoprivreda održiv je oblik poljoprivredne proizvodnje koje ima pozitivne učinke na zdravlje i prirodnu plodnost tla, čistoću voda, zraka i biološku raznolikost. Odabirom prehrambenih proizvoda iz ekološkog uzgoja, pa tako i Dukat BIO mlijeka, potrošači pokazuju visok stupanj ekološke osviještenosti te daju individualan doprinos razvoju ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj.

Dukat BIO mlijeko u potpunosti zadovoljava zahtjeve ekološki osviještenih potrošača a osim što dugoročno utječe na očuvanje prirodnih eko sustava, ekološka proizvodnja podrazumijeva i posebnu brigu o mliječnim kravama.

Mlijeko je najsavršenija prirodna hrana i vrijedan izvor visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata, vitamina i minerala, posebno kalcija. Znanstveno je dokazano kako je upravo mlijeko najbolji izvor kalcija koji se iz mlijeka ugrađuje u kosti i na taj način pozitivno utječe na zdravlje i čvrstoću kostiju.

Mlijeko i mliječni proizvodi čine jednu od pet skupina hrane u piramidi pravilne prehrane. Prema nutricionističkim preporukama, mlijeko i mliječne proizvode potrebno je konzumirati svakodnevno, u količini od dva do tri serviranja dnevno.

Dukat BIO mlijeko

www.dukat.hr

Komentari

Najčitanije zanimljivosti