Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Medicina & Tehnika i Dentex 2010

Medicina & Tehnika i Dentex 2010

Medicina & Tehnika i Dentex 2010
 • Objavljeno: Srijeda, 03.03.2010.
 • Broj pregleda: 2.047
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

U  organizaciji Zagrebačkog velesajma a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske od 13. do 15. svibnja 2010. održava se 38. međunarodni sajam medicinske, laboratorijske i rehabilitacijske opreme i farmacije Medicina i tehnika.

Medicina i tehnika, specijalizirani stručni sajam duge tradicije, okupit će tijekom mjeseca svibnja značajna imena iz područja medicine, farmacije, analitike i rehabilitacije.

Jedan je od prestižnih i tržišno prihvaćenih poslovnih događanja u regiji, koje omogućuju izravnu komunikaciju ponude i potražnje.

Tematske cjeline ovogodišnjeg sajma su slijedeće:

 • CroMed- medicinski uređaji, pribor, oprema prostora i usluge, informatička podrška
 • CroLab-analitika, laboratorijski aparati, oprema, potrošni materijal i pribor, dijagnostika
 • CroPharm-farmacija
 • CroReha -rehabilitacija i program za starije osobe

Tijekom svih dana održavanja, sajam prati  vrlo kvalitetan i sadržajan program koji se sastoji od kongresa, stručnih skupova, okruglih stolova, seminara i  prezentacija a koji uz izložbeni dio, čini MEDICINU I TEHNIKU referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Zaseban projekt MEDICINE I TEHNIKE  je 8. međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći CroRescue koji Zagrebački velesajam već niz godina uspješno organizira s regionalnim središtem za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa iz Divulja.

Po prvi puta u istom terminu sajma MEDICINA I TEHNIKA, održat će se i

DENTEX 2010,  međunarodni sajam dentalne medicine, po novom konceptu  organiziran u suradnji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine.

DENTEX, će zasigurno  na jednom mjestu okupiti sve najznačajnije proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućiti njihovu  neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga.

Program sajma dentalne medicine je slijedeći:

 • uređaji i oprema za dentalnu ordinaciju
 • dentalni pribor i materijali
 • oprema za dentalne laboratorije
 • usluge i informatika u dentalnoj medicini
 • edukacija

Kao i uvijek Medicina i tehnika priprema atraktivne sadržaje za široku publiku poput besplatnih liječničkih pregleda, dijagnostike i stručnih savjeta u organizaciji raznih društava, edukacijskih centara, savjetovališta, udruga, zavoda i dr.

Iz programa stručnih i pratećih aktivnosti izdvajamo:

● 4. kongres hrvatske udruge medicinskih sestara
„Sestrinstvo: lepeza različitosti
", organizator Hrvatska udruga medicinskih sestara

● 19. međunarodni simpozij Hrvatskog društva medicinskih biokemičara i Slovenskog  združenja za kliničko kemijo
21. redoviti simpozij: Laboratorijska dijagnostika u transplatacijskoj medicine   organizator:  KB Merkur,  Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara

● Međunarodni simpozij  „Funkcijski poremećaj stomatognatog sustava", organizator    Stomatološki  fakultet Sveučilišta u Zagrebu

● Simpozij „ Dentex 2010 Estetska sastavnica svakodnevne prakse", organizator Hrvatska komora dentalne medicine (vrednovani simpozij s 8 bodova kao referenca stalnog stručnog usavršavanja u dentalnoj struci).

Zanimljivost za široku publiku:

besplatni pregled mobilnim mamografom u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma u organizaciji  Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Radno vrijeme sajma: od 10:00 do 18:00 sati, subota 10:00 do 17:00 sati

Komentari

Najčitanije zanimljivosti