Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.11.2010.
  • Broj pregleda: 1.574
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Udruga Klub roditelja nedonoščadi Palčići tijekom mjeseca studenoga i prosinca pod sloganom U malom srcu velika hrabrost nizom aktivnosti obilježava 17. studenoga - Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.

Organizator javne tribine je Klub roditelja nedonoščadi Palčići - prva udruga u Hrvatskoj osnovana u veljači 2010. godine s ciljem dugoročnog unapređenja skrbi za prijevremeno rođenu djecu uz potporu Europske zaklade za brigu o novorođenoj djeci (European Foundation for the Care of Newborn Infants - EFCNI). Svijest javnosti o dugoročnim problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je upravo cilj obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju osigurati da nedonoščad, njihove majke i očevi dobiju pozornost kakvu i zaslužuju.

Cilj ove aktivnosti je edukacija roditelja i javnosti o svim izazovima s kojima se susreću roditelji prijevremeno rođene djece te sama djeca, a one su sljedeće:

1. SRIJEDA, 17. 11. 2010. - JAVNE TRIBINE U ZAGREBU I SPLITU

  • Zagreb - od 15,00 do 16,45 sati, Dvorana Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb
  • Split - od 12 do 13 sati, Klinika za ženske bolesti i porođaje KBC Split, Spinčićeva 1, Split

2. SUBOTA, 20. 11. 2010. - INFORMATIVNI ŠTANDOVI UDRUGE U ZAGREBU, SPLITU I DARUVARU na kojima će članovi Kluba roditelja nedonoščadi Palčići dijeliti edukativne materijale te će humanitarnom prodajom majica i bedževa prikupljati sredstva za pomoć rada udruge

  • Zagreb - Cvjetni trg od 10,00 do 16,00 sati
  • Split - Marmontova ulica od 10 do 13 sati
  • Daruvar - Trg kralja Tomislava od 10 do 14 sati

3. STUDENI I PROSINAC 2010. KB SVETI DUH, ZAGREB - EDUKATIVNA PREDAVANJA vodećih hrvatskih liječnika koji se bave različitim područjima prijevremenog rođenja. Detaljan popis i raspored predavanja pogledajte na internetskoj stranici udruge.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti