Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Muškarci ne shvaćaju ženske signale

Muškarci ne shvaćaju ženske signale

Muškarci ne shvaćaju ženske signale
  • Objavljeno: Srijeda, 21.12.2011.
  • Broj pregleda: 1.870
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Pojedini muškarci misle da ih svaka žena želi, dok neki ne mogu shvatiti signale onih koje ih žele.

Istraživanje je uključilo 96 muškaraca i 103 žene. Međusobno su išli na brze spojeve, koji su uključivali 3 minute razgovora. Prije spoja, svi sudionici su ocijenili vlastitu privlačnost i želju za seksom. Nakon spoja su ocijenili privlačnost druge osobe i njihov interes za seksom.

Muškarci, koji su željeli samo seks, su precijenili zainteresiranost ljepšeg spola za njih.

Također, muškarci koji su se smatrali privlačnima, su procijenili da su privlačni i ženama, iako su oni koji se nisu smatrali posebno privlačnima, ženama bili najprivlačniji. Isto tako se pokazalo da, što je žena muškarcu privlačnija, to je muškarac bio uvjereniji da ga želi.

S druge strane, žene su uglavnom podcijenile mušku zainteresiranost za njih.

"Postoje dvije osnovne greške koje muškarci rade," izjavljuje Ph.D. Carin Perilloux "ili misle kako ga žena zbilja jako želi, a istina je da nije zainteresirana uopće, ili pak misli da ga ne želi, a ona je zainteresirana".

Ph.D. Perilloux je dodao kako je jedini rizik u prvom slučaju neuspijeh i neugodnost, dok je u drugom slučaju rizik puno gori, a to je izostanak širenja ljudske populacije.

Kada je u pitanju reprodukcija, muškarci koji su pokušavali, bez obzira na mogući neuspjeh i neugodnosti, u konačnici su imali veću šansu, tvrde znanstvenici.

Detalji istraživanja su objavljeni u magazinu Psychological Science.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti