Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Nismo baš za fizičku aktivnost, ali smo dobri higijeničari

Nismo baš za fizičku aktivnost, ali smo dobri higijeničari

Nismo baš za fizičku aktivnost, ali smo dobri higijeničari
  • Objavljeno: Petak, 10.06.2011.
  • Broj pregleda: 2.586
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Specijalizirani portal za zdravlje i ljepotu CentarZdravlja.hr proveo je u svibnju ove godine  istraživanje o zdravim navikama Hrvata i nekoliko susjednih zemalja. Istraživanje je provedeno na 1040 ispitanika koji su ispunivši anketu na portalu sudjelovali u istraživanju. Istraživanje je provedeno sa svrhom educiranja javnosti o potrebi češće brige o zdravim navikama i ispitivanja učestalosti provođenja zdravih navika kod ljudi.

Čak 37 % ispitanika bilo kakav oblik fizičke aktivnosti rijetko provodi, no neke druge zdrave navike i dalje su na listi redovitih prioriteta pojedinaca.

Fizička aktivnost istraživanje - graf

Podatak kako 40% ispitanika redovito konzumira tri obroka dnevno, potvrđuje činjenicu kako sve manji broj ljudi uistinu posvećuje potrebnu pažnju redovitoj prehrani baš zbog stresnog tempa života, a voće, kao izvor vitamina i minerala, 43% ispitanika konzumira tek povremeno, dok 41% njih voće konzumira svakodnevno. Naravno svjesni smo kako su debljina i problem pretilosti česta pojava i kod nas, o čemu govori podatak da se 37% ispitanih rijetko bavi fizičkom aktivnošću, dok ih 24% prakticira vježbanje od 2 do 4 puta tjedno.

Porazna je i činjenica kako je tek 37% ispitanika potvrdilo da pije do 2 litre vode dnevno.

Voda zanimljivost  istraživanje - graf

A što se tiče higijene, 50% sudionika istraživanja potvrdilo je da zube pere dva puta dnevno, 53% anketiranih tušira se jednom dnevno, te isti broj njih pere ruke više puta dnevno.

Poražavajuće je da čak 58% ispitanika uopće ne primjenjuje metode opuštanja, a opet je pozitivno da 64% anketiranih spava od 6 do 8 sati, jer nadaleko je poznato kako stres umanjuje i optimalna količina sna.

Za kraj dodajmo kako 56% ispitanika konzumira lijekove po potrebi, dok ih 28% uopće ne konzumira. 26% anketiranih ovisno je o cigaretama, a čak 95% njih potvrdilo je kako ne konzumira lake droge.

CZ logo

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti