Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Od sada možete uživati u čokoladi od nula kalorija

Od sada možete uživati u čokoladi od nula kalorija

Od sada možete uživati u čokoladi od nula kalorija
  • Objavljeno: Nedjelja, 12.04.2009.
  • Broj pregleda: 1.012
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prije početka svibnja na tržištu će se naći gadget koji nam omogućuje uživanje u čokoladnom okusu bez opasnosti od debljanja.

Znanstvenici su izumili inhalator koji dopušta uživanje u čokoladi bez ikakvog unosa kalorija u organizam, javlja Telegraph.

Revolucionarna napravica tako će zadovoljiti svačiju potrebu za slatkim bez opasnosti od debljanja. Kako radi? Le Whif, kako su znanstvenici nazvali gadget, omogućuje korisnicima da inhaliraju čokoladu i time zadovolje potrebu za slatkim.

Le Whif dolazi u nekoliko okusa. Tako možete kupiti onaj čiste čokolade, s okusom manga, mente ili malina.


Napravicu je izumio profesor David Edwards s Harvarda.

Profesor Edwards na izumu je radio s timom svojih studenata, a na ideju je došao razmišljajući o hranjenju čovječanstva u budućnosti.

Tijekom stoljeća jedemo sve manje i manje količine hrane, i to u sve kraćem vremenskom razdoblju. Činilo mi se da hranjenje kreće u pravcu u kojem postaje proces disanja. Upravo zbog toga smo kombinirali kulinarsko umijeće i aerosolnu znanost kako bismo proizveli Le Whif – ispričao je profesor medijima.

U malom plastičnom cilindru napravice nalazi se čokoladni prah koji se udiše. Prah je prekrupan da bi ušao u pluća i time štetio njihovoj funkciji, tvrde znanstvenici koji vjeruju kako je čokoladni inhalator samo prvi korak prema potpunoj gastronomskoj revoluciji.

Inhalator ispuni usta s gotovo stopostotnom čokoladom i ima odličan okus, a sve za doslovno nula kalorija, tvrde izumitelji.

Proizvod može biti namijenjen i onima koji žele kontrolirati svoju težinu. Stručnjaci najavljuju da je čokoladni inhalator samo prvi u nizu te kako nas u budućnosti očekuju inhalatori za razne namirnice i jela.

Doza čokoladnog praha za inhalator stoji 1.50 funti, a može se koristiti nekoliko puta. Le Whif će se naći u prodaji poslije 29. travnja 2009. godine.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti