Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Osvoji Donat Mg poklon paket!

Osvoji Donat Mg poklon paket!

Osvoji Donat Mg poklon paket!
  • Objavljeno: Utorak, 23.04.2013.
  • Broj pregleda: 1.012
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Donat Mg i CentarZdravlja.net daruju 5 poklon paketa! Sudjelujte u nagradnoj igri, točno odgovorite na nagradno pitanje i osvojite poklon paket koji sadrži ručnik i Donat Mg 0,5l!

Nagradno pitanje glasi:

Koliko iznosi svakodnevni preporučeni unos magnezija za odrasle osobe?

Nagradna igra traje do 1. svibnja 2013.

Nagrađeni su:

  • Mislav Stanić
  • Darija Benaković
  • Mirjana Jagačić
  • Irena Levak
  • Vlatka Bertić

 

Prirodna mineralna voda sa više od 1000 mg Mg/L

Magnezij je mineral koji tijelo ne može stvarati samo. Moramo ga svaki dan unositi hranom i pićem. Jedan je od najvažnijih minerala koji se nalaze u stanicama našeg organizma. Sudjeluje u više od 300 različitih metaboličkih procesa u tijelu.

Neizostavan je makroelement koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita, radu mišića i živčanog sustava. Magnezij igra važnu ulogu u dijeljenju stanica, sintezi bjelančevina te doprinosi oslobađanju energije pri metaboličkim procesima. Najviše, gotovo 70% magnezija, nalazi se u kostima, gdje doprinosi očuvanju njihova zdravlja. Najviše magnezija sadrže namirnice poput zelenog lisnatog povrća, žitarica, mahunastog povrća, različitih orašastih plodova i soje.

Prosječan svakodnevni preporučeni unos magnezija za odrasle osobe iznosi 375 mg.

Svakodnevno pijenje 3 - 4 dcl prirodne mineralne vode Donat Mg zadovoljava potrebe odrasle osobe za magnezijem jer jedna litra ove vode sadrži više od 1000 mg magnezija. Magnezij se u vodi nalazi u najprikladnijem obliku koji omogućuje brzo uključivanje u metaboličke procese.

Pri tome ne smijemo zanemariti značaj raznovrsne i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.

boca_20donata_20sa_20casom_20copy.jpg

 

www.donatmg.net

Komentari

Najčitanije zanimljivosti