Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Otvorena predavanja o ADHD-u

Otvorena predavanja o ADHD-u

Otvorena predavanja o ADHD-u
  • Objavljeno: Utorak, 14.09.2010.
  • Broj pregleda: 1.355
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Danas ima puno djece koja su zbog svoje hiperaktivnosti i nepažljivosti krivo shvaćena. Često ih okolina, zbog nedovoljne educiranosti, obilježava kao zločestu, nemarnu i lijenu djecu. Takvo stajalište negativno utječe na njihovo samopouzdanje. Zbog toga je iznimno važno upoznati roditelje, odgajatelje, učitelje i druge sa svim posebnostima takve djece, jer se pohvalama, usmjeravanjem i razumijevanjem pruža velika pomoć takvoj djeci koja nerijetko znaju iznenaditi svojim mogućnostima.

Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost, a zastupljenost je oko 3-5% kod školske djece. Kao što smo rekli djeca s ADHD-om su često prepoznata kao „zločesta", „neodgojena" i „lijena", a zapravo pravim pristupom oni otkrivaju da su izrazito znatiželjni, maštoviti i puni energije koja se itekako dobro može usmjeriti.

Mnoge nacionalne i regionalne organizacije zbog toga organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u.

I mi obilježavamo Tjedan ADHD-a!

Pozivamo vas na predavanja u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu. Ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema: roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost.

A sve to će vam približiti udruga Buđenje, neprofitna organizacija za razumijevanje ADHD-a koja je osnovana 2004. godine u cilju edukacije osoba čiji je interes područje ADHD-a (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj), a započela je s radom u ožujku 2005. godine kada je Marko Ferek održao svoje prvo predavanje. Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi su: organiziranje obavijesnih i obrazovnih seminara radi upoznavanja roditelja, učitelja i ostalih stručnjaka koji se bave odgojem i obrazovanjem djece s različitim terapijskim postupcima u području problematike ADHD-a; organiziranje kreativnih radionica za djecu i odrasle članove udruge; poticanje istraživanja na području prevencije, dijagnostike i rehabilitacije osoba s ADHD-om, poticanje i organiziranje izdavačke djelatnosti u svezi ADHD-a; razvijanje i jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Zato nemojte puno razmišljati, nego dođite na predavanje Marka Fereka: „Hiperaktivni sanjari - osobno iskustvo".

Osijek

21.09.2010. utorak 18:00;
Gradska četvrt Gornji grad
Trg Lava Mirskog 1

  

Zagreb

22.09.2010. srijeda 18:00;
Klinika za dječje bolesti
Klaićeva 16

  

Rijeka

23.09.2010. četvrtak 18:00;
Vijećnica Grada Rijeke
Korzo 16

Split

27.09.2010. ponedjeljak 18:00;
Gradska knjižnica Marko Marulić

Komentari

Najčitanije zanimljivosti