Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pazi što jedeš - Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti

Pazi što jedeš - Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti

Pazi što jedeš - Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti
  • Objavljeno: Srijeda, 26.10.2011.
  • Broj pregleda: 3.692
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

„Pazi što jedeš - Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti" manifestacija je kojom će se Etnografski muzej Istre pridružiti obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti. Manifestacija će se održati u Pazinu (Pučko otvoreno učilište), 19. studenog 2011. godine od 10 do 16 h.

Projekt je zamišljen kao suradnja između Dijabetičke udruge Istarske županijeHrvatskog saveza dijabetičkih udruga, Etnografskog muzeja Istre i Udruge ekoloških proizvođača - Istarski eko proizvod, u želji za podizanjem svijesti šire javnosti o zdravoj prehrani u smislu prevencije protiv bolesti današnjice i pridonošenju senzibilizacije društva prema osobama sa dijabetesom.

Manifestacija će se sastojati od dva segmenta:

a)  Stručna predavanja

  • 10:00 - 10:20 - Katja Dumić, dr. med., Klinika za pedijatriju, KBC "Sestre milosrdnice", Zavod za medicinsku genetiku, endokrinologiju i dijabeteoogiju: "Šećerna bolest i tradicionalna prehrana?"
  • 10:30 - 10:50 - mr. sc. Vlasta Radoičić, dip.ing. prehrambene tehnologije - savjetnica za ekološku proizvodnju i Predsjednica udruge BIO ISTRA: "FUNKCIONALNA HRANA - ekološki proizvod za prevenciju zdravlja"
  • 11:00 - svečano otvorenje manifestacije
  • 11:30 - 11:50 - bio&bio - „Prirodna prehrana i prirodni dodaci prehrani"
  • 11:50 - 12:10 - Schneekoppe - predavanje i prezentacija "Zdravo kuhanje"
  • 12:10 - 12:30 - Nenad Kuftić, predsjednik Udruge Istarski eko proizvod
  • 12:30 - 12:50 - mr.sc. Tanja Kocković Zaborski, Etnografski muzej Istre: „Tradicijska hrana i suvremene bolesti"

 b) Sajam

  • sajam ekoloških proizvoda
  • predstavljanje zdrave čokolade A due, Pula - domaće ručno rađena čokolade bez kemijskih dodataka, aroma i emulgatora, zaslađena stevijom
  • Srednja škola Mate Balote, Poreč
  • Turističko-ugostiteljska škola, Poreč
  • Udruga za promicanje ekološke kreativnosti i stvaralaštva 5R, Pazin
  • besplatno mjerenje šećera u krvi i savjetovanje - Istarski domovi zdravlja - Ispostava Pazin - Patronaža
  • nagradna igra za posjetitelje - nagradni 'zdravi paketi' ekoloških proizvoda (bio&bio, SchneeKoppe) i muzejskih suvenira

Svi zainteresirani za dodatne informacije mogu se obratiti na:

Etnografski muzej Istre
tel: 052/622-220
e-mail: tanja@emi.hr

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti