Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Podgrijane špagete štite od karcinoma

Podgrijane špagete štite od karcinoma

Podgrijane špagete štite od karcinoma
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.08.2008.
  • Broj pregleda: 658
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Višekratno podgrijavanje i dodavanje ulja povećava pozitivne učinke na zdravlje rajčice.

Volite li uživati u okusu špageta bolognese sigurno će vas razveseliti vijest da podgrijane špagete smanjuju vjerojatnost obolijevanja od karcinoma, piše DailyMail.

Višekratno podgrijavanje i dodavanje ulja povećava pozitivne učinke na zdravlje rajčice. Podgrijavanje u biti mijenja strukturu likopena koji se tada lakše prenosi krvotokom. Riječ je o antioksidansu za koji je dokazano da ima snažno antikancerogeno djelovanje, ali i da štiti zdravlje srca i sprječava dijabetes.

Već su neke ranije studije pokazale da obrađivanje sirovih rajčica kuhanjem povećava njihovo pozitivno djelovanje na zdravlje. Likopen je linearnog oblika i zbog toga se otežano kreće krvotokom, međutim, njegov se oblik kuhanjem mijenja, a podgrijavanjem dodatno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti