Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Predavanje Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?

Predavanje Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?

Predavanje Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?
  • Objavljeno: Srijeda, 20.02.2013.
  • Broj pregleda: 215
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U sklopu 6. tjedna psihologije 22. veljače 2013. od 18.30h na Zimskome plivalištu "Mladost", Trg Krešimira Ćosića 11 u Zagrebu, održat će se predavanje na temu "Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?". Predavanjem se želi prikazati s kojim se teškoćama susreće dijete s teškoćama u razvoju te na koji način svi možemo pridonijeti kvalitetnijem odrastanju djece s teškoćama u razvoju. Tema predavanja bit će senzorna integracija djece, odnosno na koji način roditelji kroz svakodnevne aktivnosti mogu poticati razvoj senzorike djeteta s ciljem postizanja boljeg funkcioniranja osobe u zajednici.

Većina djece s teškoćama u razvoju pokazuje određene poteškoće s integracijom podražaja iz okoline. Kroz predavanje će se na praktičan način prikazati kakvim se svakodnevnim aktivnostima može unaprijediti korištenje vlastitih osjetila s ciljem kvalitetnijega funkcioniranja u okolini. Naime, većina djece s teškoćama u razvoju može postići razinu funkcioniranja koja ne odstupa značajno od zdrave populacije djece, samo uz drugačiji pristup. Svi posjetitelji dobit će priliku i sami se "naći u koži" djeteta s teškoćama u razvoju.

Ono što se predavanjem i radionicom želi postići jest senzibilizacija javnosti kako bi se prilagodio pristup djeci s teškoćama u razvoju. Cilj predavanja je usvojiti pozitivan pristup prema osobama s teškoćama u razvoju i njihove nedostatke sagledati kao izazov za napredak, a ne kao ograničenje.

Predavanje je, osim roditeljima djece s poteškoćama senzorne integracije, namijenjeno svim osobama koje se susreću s predškolskom i školskom djecom, i svim drugim zainteresiranima. Predavanje je besplatno, no zbog ograničenog kapaciteta dvorane potrebna je prethodna najava na e-mail adresu mojepravonaigruisport@gmail.com ili na kontakt telefone: 098/9111-955 ili 091/1689-807.

Predviđeno trajanje predavanja je 90 min.

Voditeljice predavanja je Lucija Veličan, apsolventica psihologije i Božica Križanić, prof. kineziologije.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti