Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prednosti krumpira

Prednosti krumpira

Prednosti krumpira
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.04.2010.
  • Broj pregleda: 2.284
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Krumpiri nisu samo jeftini i lako nabavljivi, već i iznimno zdravi. Naime, krumpir je namirnica povoljna za prehranu osoba svih dobnih skupina. On je dragocjen izvor energije i ugljikohidrata.

Srednja porcija lagano pripremljenog krumpira obiluje vlaknima, proteinima, mineralima, kalijem, fosforom, magnezijem, kompleksom B vitamina, a sve to u samo 150 kalorija! Unatoč svim ovim prednostima, trebate paziti kakav krumpir jedete, odnosno na koji način pripremljen krumpir. Masni krumpiri, kao što su čips ili pomfrit, nemaju u sebi te sastojke i sadrže daleko više kalorija.

Osim što je prehrambena namirnica, krumpir može poslužiti i kao lijek. Temperature se vrlo uspješno mogu sniziti oblozima hladnog krumpira. Kod problema sa sluznicom želuca, sok od krumpira može napraviti čudo. Sok dobijete na način da krumpir isjeckate i iskoristite sok koji ostane.

Krumpir možete pripremati na različite načine, a ako uz to još dodate i mnoštvo raznog povrća, dobili ste izrazito zdravu i hranjivu porciju ukusnog jela.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti