Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prednosti smijanja

Prednosti smijanja

Prednosti smijanja
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.12.2012.
  • Broj pregleda: 693
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vjeruje se da srdačan osmijeh i smijanje može učiniti puno za vaše zdravlje. Znanstvenici su dokazali da se tijekom smijanja oslobađa hormon sreće (endorfin) u tijelu te da se smanjuje razina hormona stresa (kortizola).

Najznačajnije prednosti smijanja, koje su dokazane od strane znanstvenika, pročitajte u nastavku:

Smijanje vas čini privlačnijima

Poznato je da su veseli i srdačni ljudi u društvu omiljeniji od onih koji su većinu vremena neraspoloženi. Smijanje će vas učiniti pristupačnijima, ali i privlačnijima suprotnom spolu.

Poboljšava raspoloženje

Kada ste tužni probajte se na silu smijati. Ovo će vašem mozgu poslati signali koji upućuju na to da ste sretni, a samim time će se i promijeniti vaše raspoloženje.

Oslobađa od stresa

Izvora stresa je sve više, ali ne dopustite da oni naruše vaše raspoloženje. Stres može uzrokovati prijevremeno starenje kože, umoran i iscrpljen izgled. Ako je vaš dan bio stresan, završite ga u dobrom društvu ili pred televizorom gledajući humoristične serije.

Zdravlje kože

Mišići koje koristite tijekom smijanja su zaslužni za mladolik izgled vaše kože. Redovito smijanje može potaknuti cirkulaciju na području lica i vrata, povećati dotok hranjivih tvari i kisika te spriječiti prijevremeno starenje kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti