Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Savjetovanje o pravilnoj prehrani dojenčadi

Savjetovanje o pravilnoj prehrani dojenčadi

Savjetovanje o pravilnoj prehrani dojenčadi
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.11.2012.
  • Broj pregleda: 693
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako majka ne može dojiti, koje nadomjesno mlijeko primijeniti?

Kako započeti uvoditi pravilnu prehranu?                        

Tijekom prosinca savjete za najbolju prehranu svoje dojenčadi i male djece majke će stručno, kvalitetno, brzo i razumljivo moći dobiti diljem Hrvatske u 460 ljekarni s oznakom ADIVA. Naime, ljekarnici koji provode ADIVA program, njih 650 iz cijele Hrvatske, upoznati su s najnovijim saznanjima iz područja prehrane djeteta. Dodatnoj edukaciji ljekarnika pridonio je i doc. dr. sc. Milivoj Jovančević, predsjednik udruge „Centar dječjeg zdravlja" i autor knjige "Godine prve, zašto su važne".

Savjetovanje u okviru ADIVA programa pod nazivom "Mama zna najbolje - jer zna pitati" podrazumijeva da je majčino mlijeko u prvih 6 mjeseci života najbolja hrana za novorođenče jer zadovoljava sve prehrambene potrebe za rast i razvoj djeteta. Majčino mlijeko sadrži sve sastojke u idealnom omjeru.

No, ako majka ne može dojiti, treba odabrati kvalitetnu mliječnu hranu koja u određenoj dobi najbolje odgovara prehrambenim potrebama dojenčeta te omogućuje pravilan rast i razvoj. Na tržištu postoji čitav niz različitih univerzalnih i specijalnih mliječnih formula, pa je stručan savjet o izboru prave nadomjesne hrane preporučljivo potražiti "iz prve ruke", od ljekarnika. Ako dojenje nikako nije moguće, ljekarnik će vam savjetovati najprimjerenije nadomjesno mlijeko za vaše dojenče, a u slučaju tegoba prehrane (kolike, bljuckanje, zatvor...) savjetovat će formulu s posebnim sastavom.

ADIVA Savjetom do zdravlja je program čiji je cilj kod građana probuditi svijest da su ljekarnici najpristupačniji zdravstveni djelatnici te da ih se potakne da slobodno u ljekarni zatraže stručan savjet o ispravnoj primjeni lijekova, sprečavanju nastanka bolesti te očuvanju zdravlja.

Program se provodi u 460 ADIVA ljekarni diljem Hrvatske. ADIVA ljekarne prepoznat ćete po istaknutoj oznaci na ulaznim vratima i oznakama na recepturi.

Svoju najbližu ADIVA ljekarnu potražite na www.adiva.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti