Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Silikoni odlaze - pozdravite moćnu injekciju

Silikoni odlaze - pozdravite moćnu injekciju

Silikoni odlaze - pozdravite moćnu injekciju
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.07.2009.
  • Broj pregleda: 1.240
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Siječanj 2009. pokazao se prijelomnim u svijetu estetske kirurgije. Na International Master Courseou on Aging Skin, održanom u Parizu, predstavljeni su inovativni modeli za povećanje grudi.

Rok trajanja - godina dana
Nakon godina i godina kirurških metoda povećanja grudi, zahvaljujući spoju raznih tehnologija prvi je put moguće grudi povećati bez skalpela, bezbolno i brzo.

Čudotvornom izumu ime je makrolan - riječ je o gelu hijaluronske kiseline - kiseline koja se nalazi u ljudskom tijelu, a koja je zadužena, među ostalim, za mladolik i zategnut izgled kože.

Makrolan se počeo primjenjivati u britanskim klinikama za estetsku kirurgiju prije nekoliko mjeseci, a dolazi u obliku injekcija koje se primjenjuju u željeno područje - zasad samo u grudi.

Postupak povećanja grudi traje tridesetak minuta, a u svaku se dojku aplicira 100 mililitara makrolana. Nakon godinu dana, kada tijelo apsorbira određenu količinu hijaluronske kiseline, postupak se ponavlja.

Ova metoda povećanja grudi preporučuje se ženama između 20 i 50 godina života, te svima koji ne žele “pod nož”.

Puno pažnje izaziva i lipofiling, odnosno injektiranje vlastitog masnog tkiva u grudi koje nakon dva zahvata postaju veće, oblikovanije, i što je najvažnije, izgledaju potpuno prirodno. Ipak, zna se dogoditi da se masno tkivo nakon presađivanja zgruda i postane tvrda, neprivlačna masa koja onemogućuje ultrazvučni pregled, u nekim slučajevima i mamografiju.

U domaćim klinikama još nisu počeli eksperimentirati s navedenim metodama povećanja grudiju. Svi estetski kirurzi i dalje rade provjerenom metodom - silikonskim umecima. No ipak se u našim klinikama primjenjuju i neke inovativne metode za lijepši i puniji izgled grudiju.

– U zadnje se vrijeme primjenjuje tzv. laserska lipoliza, koja je definitivno privukla veliku pažnju, no na žalost, što se tiče rezultata, oni su kod ove metode parcijalni i njezine su mogućnosti prilično ograničene, posebno što se tiče količine masnog tkiva koje se odstranjuje. Po tom pitanju je klasična metoda hidroliposukcije odnosno liposukcije i dalje superiorna – objašnjava dr. Dinko Tončić.

Ako ste željni ljepšeg poprsja i izazova, spakirajte kovčege i uputite se u neku od britanskih klinika, no budite spremni izbrojati i popriličnu količinu kuna. Povećanje makrolanom, naime, stoji oko trideset tisuća kuna, a povećanje “običnim” silikonima u Hrvatskoj stoji između 20 i 25 tisuća kuna. S tim da postupak povećanja grudi makrolanom svake godine treba ponavljati.

Medicinski turizam
Ako se odlučite otisnuti na Otok po nove grudi, budite sigurni da će vas dočekati s oduševljenjem jer godinama britanski estetski kirurzi ljutito gledaju na sve veći broj svojih sugrađana koji, u potrazi za jeftinijim estetskim zahvatima hodočaste k hrvatskim kolegama.Obrnut postupak, kojem se zahvaljujući inovativnoj metodi nadaju, jako bi razveselio britanske estetske kirurge, kojima je za vrijeme recesije posao pao na niske grane, dok je u istočnim zemljama, zahvaljujući strancima koji su u potrazi za jeftinijim uljepšavanjem operacijama, estetska kirurgija doživjela pravi boom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti