Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Snagom devet biljaka protiv probavnih tegoba

Snagom devet biljaka protiv probavnih tegoba

Snagom devet biljaka protiv probavnih tegoba
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.04.2010.
  • Broj pregleda: 4.178
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Imate žgaravicu? Često vas boli želudac? Osjećate li mučninu, težinu u želucu i nadutost nakon obroka? Svi ti simptomi čine otežanu probavu - poremećaj čiji organski uzrok suvremena medicina još u potpunosti nije utvrdila, a zahvaća svakog četvrtog stanovnika planeta. Osim toga se  najčešće nekoliko simptoma javlja istovremeno. Kao što to obično biva, problemi se jave onda kad ih najmanje želimo i očekujemo, kao u vrijeme godišnjih odmora i tijekom blagdana.

S obzirom na nepostojanje organskog uzroka koji izaziva simptome, cilj liječenja je uklanjanje tegoba i poboljšanje kvalitete života osoba s tim tegobama. Stoga bi optimalna terapija trebala biti višenamjenska i  usmjerena na što više simptoma. Većina preparata do sad prisutnih na našem tržištu pokrivaju samo jedan od nekoliko simptoma kod pacijenata. Novost u terapiji je višenamjenska terapija, kojom se, kombinacijom više tvari, bolest pokušava liječiti usporedno na različitim mjestima. Biljni lijek koji zadovoljava upravo taj koncept je Iberogast. U svom sastavu Iberogast ima ekstrakte devet biljaka: gorke ognjice, paprene metvice, sikavice, kamilice, kima, anđelike, rosopasa, matičnjaka, sladića. Svaki ekstrakt ima različit spektar djelovanja, s tim da se njihovi učinci međusobno pojačavaju, tj. ostvaruju sinergiju. Svojim mehanizmima djelovanja Iberogast normalizira rad želuca i crijeva, smanjuje bol u želucu, smanjuje lučenje želučane kiseline, štiti sluznicu te sprječava i uklanja nadutost. Djeluje brzo i dobro je podnošljiv. Stoga se preporuča kod višesimptomskih bolesti kao što su funkcionalna dispepsija i sindrom nadraženog crijeva, te kao pomoć u liječenju gastritisa.

Za odrasle i adolescente se preporuča 3 puta dnevno 20 kapi, za djecu od 6 do 12 godina 3 puta dnevno 15 kapi. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti