Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što sve kožu čini starijom za čak 10 godina?

Što sve kožu čini starijom za čak 10 godina?

Što sve kožu čini starijom za čak 10 godina?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.06.2013.
  • Broj pregleda: 1.772
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Novo istraživanje, provedeno na ženama Velike Britanije, Kine i Španjolske, otkriva da pušenje, solarij i prenizak unos voća kožu može učiniti čak 10 godina starijom.

U istraživanju je sudjelovalo 585 žena iz Kine, Španjolske i Velike Britanije. Rezultati su pokazali da, bez obzira na tip kože i dob, pušenje, solarij i prenizak unos voća kožu može učiniti starijom za 10 godina.

Voditelj istraživanja dr. Andrew Mayes je izjavio kako "znamo da na to koliko staro osoba izgleda utječe genetika, i to za čak 50%, ali nismo znali koliko utječe životni stil."

Žene iz Kine su bile dobi od 30 do 70 godina, iz Velike Britanije dobi od 45 do 75 godina, a iz Španjolske dobi od 25 do 70 godina.

Ispunjavale su anketu koja je sadržavala pitanja o njihovim životnim navikama, uključujući solarij, pušenje i prehrambene navike. Također su odgovarale na pitanja o tome kako i koliko često njeguju kožu.

Znanstvenici su potom usporedili kožu žena s dobrim životnim navikama s kožom žena s lošim životnim navikama. Otkrili su da je razlika u izgledu kože u prosjeku bila 10.4 godine.

Kada su to usporedili s genetikom, koja izgled kože određuje za 50%, zaključili su da nezdrave životne navike određuju izgled kože za čak 33%.

Dr. Mayers je dodao kako "broj godina nas je iznenadio, čak se i na ženama koje su se podvrgnule plastičnim operacijama vidjela razlika ako su bile sklone nezdravim životnim navikama."

Dobro zdravlje kože je više od krema i losiona. Životni stil je ono što će vašu kožu učiniti zdravom i mladolikom, prenosi DailyMail.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti