Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Svjetski tjedan homeopatije

Svjetski tjedan homeopatije

Svjetski tjedan homeopatije
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.04.2010.
  • Broj pregleda: 795
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Povodom 255. obljetnice rođenja Samuela Hahnemanna (rođen 10. travnja 1755.), utemeljitelja homeopatije kao načina liječenja, homeopati u Republici Hrvatskoj brojnim događanjima obilježavaju Svjetski tjedan homeopatije. Cilj Svjetskog tjedna homeopatije 2010. je upoznati širu javnost s homeopatijom kao  efikasnom, sigurnom i ekonomičnom metodom liječenja. Za vrijeme Svjetskog tjedna homeopatije u 2010. homeopati cijeloga svijeta informirat će javnost o mogućnostima homeopatije u uspostavljanju životnog balansa.

Svjetski tjedan homeopatije se u Hrvatskoj održava po 5. put (od 10.4. do 17.4.2010.). Ove godine tema je psihičko stanje. Tu je bitno napomenuti da homeopatija može pomoći kod: problema s učenjem, ADHD, autizma, poremećaja spavanja, poremećaja hranjenja, poremećaja raspoloženja (tj. depresija, ljutnja itd.), tjeskoba, strahova, fobija, ovisnosti, smetnji sjećanja i kognitivnih problema (tj. Alzheimerova bolest i sl.), kontrole agresivnosti i druge.

Hrvatska udruga homeopata ove će godine tjedan obilježiti besplatnim predavanjima i radionicama, kao i Danom besplatnog homeopatskog savjetovanja. Ovom prilikom pozivaju se svi zainteresirani na zanimljiva predavanja, a osobito zanimljiva stavka su besplatna homeopatska savjetovanja, naravno od strane kvalificiranih homeopata, u srijedu od 9 do 12 sati u Badalićevoj 26A, Zagreb (uz prethodnu najavu na 098/23 24 73). Raspored predavanja možete pogledati OVDJE.

Bitno je napomenuti da je Hrvatska udruga homeopata najstarija hrvatska homeopatska udruga, osnovana 1997. godine. Cilj Udruge je informiranje o homeopatiji, produbljivanje znanja i afirmacija homeopatije. Također rade, u suradnji s drugim homeopatskim udrugama, na iniciranju uspostave Registra profesionalnih homeopata, te sudjeluju u izradi prijedloga Zakona o homeopatiji. Jedan od glavnih ciljeva je i zaštita prava pacijenata u smislu prava na izbor terapije i na adekvatnu profesionalnu uslugu kvalificiranih homeopata, u skladu sa svjetskim i europskim standardima.

21. stoljeće nam pruža razne vrste novih tehnologija koje nam olakšavaju život. Ali, s druge strane, život je postao ubrzan, kompliciran i zbunjujući. Zbog tih i drugih razloga sve više ljudi, zahvaćenih emocionalnim i drugim psihičkim tegobama, treba pomoć u uspostavljanju balansa u svom životu. Stres i emocionalna neravnoteža također mogu uzrokovati i fizičke bolesti. Homeopatija ima holistički pristup koji sve to uzima u obzir i pomaže u uravnoteženju osobe kao cjeline.

Poduzmite slijedeći korak i dođite na predavanja, podružite se i informirajte.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti