Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Težina i inkontinencija

Težina i inkontinencija

Težina i inkontinencija
  • Objavljeno: Utorak, 10.02.2009.
  • Broj pregleda: 2.276
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

...i poboljšava raspoloženje - novo istraživanje pokazuje da gubitak na tjelesnoj masi može liječiti urinarnu inkontinenciju kod žena, objavljeno je na Ivahoe novostima.

Nedavno provedena studija koja je uključivala 336 debelih i pretilih žena s urinarnom inkontinencijom pokazala je da su one koje su sudjelovale u programu za mršavljenje u 6 mjeseci smanjile svoj problem za gotovo polovinu. 

Žene u skupini koja je gubila na tjelesnoj masi koje su izgubile u prosjeku 8% svoje mase su i smanjile tjedne epizode urinarne inkontinencije za 47%, a žene koje su samo primile informacije o dijeti i vježbanju smanjile su svoje epizode za 28%. 
I dodatno, žene u programu za gubitak viška kilograma bile su znatno zadovoljnije s poboljšanjem svoje inkontinencije nego žene u kontrolnoj skupini prema njihovim izvještajima.

Studija, naziva Program za smanjenje inkontinencije dijetom i tjelovježbom (Program to Reduce Incontinence by Diet and Exercise, PRIDE), daje dokaze o mršavljenju kao načinu liječenja urinarne inkontinencije.

„Naši rezultati upućuju na to da je smanjenje u pojavi urinarne inkontinencije još jedna zdravstvena dobrobit povezana s gubitkom viška kilograma i da mršavljenje može biti način liječenja prvog reda u debelih i pretilih žena,“ izjavila je dr. Leslee L. Subak s University of California, San Francisco.
Studija je objavljena u časopisu „New England Journal of Medicine“.

Za MojDoktor:
Maja Vajagić, dr.med.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti