Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

U četvrtak počinje sajam Medicine & Tehnike i Dentex

U četvrtak počinje sajam Medicine & Tehnike i Dentex

U četvrtak počinje sajam Medicine & Tehnike i Dentex
 • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.05.2010.
 • Broj pregleda: 1.711
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Od 13. do 15. svibnja na Zagrebačkom velesajmu održat će se međunarodni sajam medicine, laboratorijske opreme i farmacije - MEDICINA I TEHNIKA. Ovaj specijalizirani stručni sajam iznimno duge tradicije i velikog ugleda, okupit će 38. godinu za redom izlagače koji u paviljonu 6 izlažu u tematskim cjelinama:

 • CroMed - medicina
 • CroPharm - farmacija
 • CroLab - analitika
 • CroReha - ortopedska pomagala i rehabilitacijska oprema

Po prvi puta u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine u istom terminu održat će se Međunarodni sajam dentalne medicine, DENTEX 2010. Dentex 2010 okupit će na jednom mjestu sve najznačajnije proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućiti njihovu neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga. Program sajma dentalne medicine:

 • Uređaji i oprema za dentalnu ordinaciju
 • Dentalni pribor i materijali
 • Oprema za dentalne laboratorije
 • Usluge i informatika u dentalnoj medicini
 • Edukacija

Na sajmovima Medicina i Tehnika i Dentex sudjeluje više od 270 izlagača iz 29 zemalja, što je puno veći broj od prošlogodišnjeg sajma, a sve to odvija se na ukupno 5.700 četvornih metara izložbenog prostora.

Stručni posjetitelji, posebno nabavne službe u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, moći će na ovim sajmovima vidjeti novosti s područja medicinske, laboratorijske, rehabilitacijske te dentalne opreme i uređaja, pa je za očekivati da će Sajmovi korisno poslužiti upravo u tu svrhu.

Pritom treba imati na umu da je sajam Medicina i Tehnika (s programom Dentex) godinama čvrsta uporišna točka i sigurno referentno mjesto za odluku o barem dijelu tih nabavki. Nadamo se da će tu funkciju odigrati i ove godine.

Izložbeni dio ovogodišnje Medicine i Tehnike i Dentex-a, tijekom svih dana održavanja prati bogat program stručno-popratnih događanja (stručnih skupova, prezentacija, seminara, simpozija i kongresa), koji ih čini referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Uspješan projekt u sklopu sajma Medicina i Tehnika je i CroRescue koji 15.5. održava 8. Međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći, a u sklopu tog natjecanja izvest će se i pokazna vježba brze evakuacije unesrećene osobe s visokog objekta/krova zgrade od strane Hrvatske gorske službe spašavanja-stanica Zagreb.

Što se tiče zanimljivosti za posjetitelje sajmova,napomenimo, besplatne opće preglede, stručne savjete i dijagnostiku. Cijene ulaznica: jednokratna 20kn; đaci, studenti, umirovljenici, vojnici 10 kn; te ulaznica za stalni posjet 50 kn. A problem parkiranja ćete riješiti ili dnevnim troškom od 20 kn, te ako dođete nakon 13 sati onda samo 10 kn.

Na sajmu se očekuje dosta noviteta, a i puno posjetitelja. Budite i vi jedan od njih, dođite, informirajte se i saznajte što je novo na polju medicine.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti