Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Umaci s roštilja bogati antioksidansima

Umaci s roštilja bogati antioksidansima

Umaci s roštilja bogati antioksidansima
  • Objavljeno: Subota, 13.08.2011.
  • Broj pregleda: 2.113
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Za sve one kojima žena kvoca što se svaki drugi dan jede roštilj, evo barem jedne male kontre koju joj mogu odgovoriti.

Prema rezultatima istraživanja pokazalo se kako je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.

Umak koji koristite tijekom roštiljanja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala.

Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, najčešće se koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.

Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu ili za umakanje mesa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti