Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Umaci s roštilja su dobri za zdravlje

Umaci s roštilja su dobri za zdravlje

Umaci s roštilja su dobri za zdravlje
  • Objavljeno: Petak, 26.03.2010.
  • Broj pregleda: 1.777
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovo je dobra vijest za one koji ne mogu dočekati lijepo vrijeme za roštiljadu s ekipom. Prema rezultatima novog istraživanja pokazalo se da je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.

Umak, koji nastane nakon roštilja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala. Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, se najčešće koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.

Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti