Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Umjereno konzumiranje vina vam može pomoći smršaviti

Umjereno konzumiranje vina vam može pomoći smršaviti

Umjereno konzumiranje vina vam može pomoći smršaviti
  • Objavljeno: Petak, 19.08.2011.
  • Broj pregleda: 3.398
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U istraživanju koje će obradovati sve koji piju bezalkoholna pića samo zbog svog struka, znanstvenici ističu kako su prethodne tvrdnje o povezanosti alkohola i pretilosti netočne.

Njihova analiza prethodnih istraživanja pokazuje da iako alkoholičari imaju veću vjerojatnost da će se udebljati, oni koji samo povremeno uživaju u čašici imaju manju vjerojatnost da će nagomilati kile.

U biti, konzumenti pića koja manje debljaju, poput vina, mogu čak i izgubiti na težini, uz to što imaju i niži rizik za razvoj dijabetesa.

Crno vino i tamna čokolada su ubojice raka!

"Minimalna do umjerena konzumacija alkohola, posebice vina, ima veću vjerojatnost da će vas zaštititi od debljanja, dok je potrošnja teških alkoholnih pića povezana s debljanjem," Telegraph prenosi izjavu istraživača sa Sveučilišta Navarra iz Španjolske.

U radu se ističe kako "konzumiranje alkohola može dovesti do debljanja", pošto 1 gram alkohola ima energetsku vrijednost od 7.1 kalorije.

No, analiza 31 istraživanja objavljenog između 1984. i 2010. godine, otkriva kako su rezultati "kontradiktorni" te da ne daju "konačnu potvrdu" o poveznici između pijenja i debljanja.

Radovi u kojima je pronađena poveznica, obično su uključivali istraživanja na teškim alkoholičarima, tako da nam španjolski istraživači sugeriraju: "Moguće je da će alkoholičari doživjeti takav učinak češće nego ljudi koji povremeno konzumiraju alkohol."

Crno vino sprječava nastanak karijesa!

Dodatno ističu kako bi trebalo provoditi više istraživanja o ulogama "različitih vrsta alkoholnih pića". Tako recimo jedno pivo sadrži oko 200 kalorija, dvostruko više nego čaša vina.

"Vrsta alkoholnog pića može igrati važnu ulogu u modificiranju utjecaja konzumacije alkohola na dobivanje na težini."

Komentari

Najčitanije zanimljivosti