Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Vožnja biciklom vodi do problema s erekcijom

Vožnja biciklom vodi do problema s erekcijom

Vožnja biciklom vodi do problema s erekcijom
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.07.2008.
  • Broj pregleda: 2.784
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Muškarci koji vole vožnju biciklom čine dobro svojoj tjelesnoj kondiciji, čuvaju okoliš, ali krivi odabir bicikla može oštetiti njihovo zdravlje, piše MedicalNews.

Na temelju svog iskustva s pacijentima, urološki kirurg Vonoud Nargund iz jedne londonske bolnice odlučio je objaviti svoje upozorenje. Problemi do kojih može dovesti krivi odabir bicikla je obamrlost genitalija, problemi s erekcijom, natečenost i iritacija kože u području prepona. Muškarcima koji često voze bicikl mijenja se i funkcionalnost sperme zbog toga što im se često zagrijava područje genitalija.

Znanstvenici još uvijek nisu službeno priznali vezu između vožnje biciklom i neplodnosti, ali prihvaćaju je kao moguću nuspojavu primijećenu kod velikog broja rekreativaca i profesionalnih biciklista. Vožnja po brdovitim predjelima puno je opasnija od vožnje po ravnom terenu.

- Sjedalo bicikla dolazi u direktni kontakt s genitalijama što je izrazito osjetljivo područje. Stoga je sklono infekcijama, posebno ako mu se podiže temperatura i ukoliko je izloženo učestalom znojenju ? objašnjava Vonoud Nargund.

Studije koje su provedene na muškarcima koji učestalo voze bicikl pokazale su kako više od 60% njih ima problema s genitalnom obamrlošću. Do tog problema dolazi zbog toga što sjedalo bicikla može zapriječiti dovod krvi u to područje, što dovodi do povećanog tlaka na živce penisa. To također utječe i na sposobnost muškarca da doživi erekciju.

Nargund zbog toga preporuča muškarcima koji voze bicikl često i na duge staze da što češće silaze s bicikla i odmore se, zatim neka se što prozračnije odjenu, ali i da pri kupnji svog dvonožnog ljubimca posebnu pažnju obrate na kvalitetu i oblik sjedala.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti