Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zašto izabrati organski pamuk?

Zašto izabrati organski pamuk?

Zašto izabrati organski pamuk?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.05.2010.
  • Broj pregleda: 2.882
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što je organski pamuk?

Organski pamuk je pamuk uzgojen na prirodan, ekološki prihvatljiv način, od genetski nemodificiranog sjemena te bez primjene otrovnih fungicida, insekticida i pesticida.

Mnogi ne znaju da je pamuk jedna od najzagađenijih biljaka. Od ukupne količine insekticida i pesticida koji se koriste u svjetskoj poljoprivredi, oko 25% insekticida i 10 % pesticida koristi se upravo za njegov uzgoj.

Za proizvodnju pamuka potrebnog za samu jednu majicu potroši se oko 150 grama pesticida i umjetnih gnojiva!

Zbog čega izabrati proizvode od organskog pamuka?

Prije svega zbog zdravlja vaše bebe. Koža je organ koji u većoj ili manjoj mjeri apsorbira ono što se na njoj nalazi. Bebina koža je oko 5 puta tanja od kože odraslih, a bebin organizam je i znatno osjetljiviji na kemikalije koje se koriste u konvencionalnoj izradi odjeće.

Drugi razlog je briga za zdravlje drugih. Mnogi ljudi, nažalost i djeca svakodnevno se truju kemikalijama radeći na poljima neorganski uzgajanog pamuka, a mnogi od njih i umiru.

Treći je očuvanje prirode u kojoj živimo. Organski uzgoj čuva prirodnu ravnotežu okoliša i djeluje blagotvorno na očuvanje biljnih i životinjskih vrsta.

 Svaki tekstilni proizvod koji se nalazi u webshopu Ekobebe ima međunarodno priznati GOTS certifikat - dokaz da je proizveden na kontroliran i ispravan način, maksimalno siguran za vašu bebu.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti