Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Aromaterapija: parna inhalacija

Aromaterapija: parna inhalacija

Aromaterapija: parna inhalacija
  • Objavljeno: Utorak, 20.01.2009.
  • Broj pregleda: 3.363
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mirisni savjeti za inhalaciju

Zima je vrijeme kada možete uživati u svim aromaterapijskim metodama - toplim aromakupkama, prirodnoj kozmetici za zimsku njegu kože iz kućne radinosti, kapljici eteričnog ulja u aromalampici, opuštajućoj aromamasaži, parnoj inhalaciji...

Parnu inhalaciju najčešće koristimo kod prehlade i začepljenog nosa na način da zagrijemo vodu - kad voda prokuha, maknemo ju s vatre i kapnemo u vodu 1 kap eteričnog ulja, nagnemo se nad vodu i inhaliramo. Zatim dodamo još jednu kap i ponovimo postupak, pa još jednu i tako skroz do 7 kapi.

Pri ovoj vrsti inhalacije NE POKRIVAMO SE RUČNIKOM.

Aromaterapija je vrlo ugodna, nježna i suptilna kao i sve njezine metode pa tako i parna inhalacija - osim što je korisna za zdravlje i ljepotu, ugodna je za primjenu.

Zanimljivo je da na gotovo identičan način možemo napariti lice prije no što primjenimo masku za njegu ili čišćenje lica - pore će se otvoriti a korisni sastojci i eterična ulja iz maske će se bolje apsorbirati.

Evo nekoliko mirisnih savjeta za inhalaciju:

Prehlada - kod prehlade koristite na gore opisan način eterično ulje eukaliptusa globulusa i čajevca. Možete naizmjence kapati najprije kap eukaliptusa, pa kap čajevca i tako do 7 kapi ukupno.

Prehlada - djeca - za djecu umjesto eukaliptusa globulus koristite mirtu kemotip 1,8 cineol i eukaliptus radiatu. Kod djece predškolske dobi koristite naizmjence ova dva ulja do 4 kapi a kod starijih možete do 7.

Ideja plus: možete predložiti djetetu da uz Vaš nadzor ukapava eterično ulje u vodu.

Parenje lica - prije no što započnete s parenjem, očistite lice. Dodajte kapljicu prave lavande, zatim kap geranija pa tako naizmjence do 7. Nakon toga aplicirajte masku za njegu ili čišćenje lica, ovisno o potrebi kože. Toplina i vlaga će poboljšati apsorpciju hranjivih i korisnih sastojaka iz maske.

Dok parite lice ili otvarate dišne puteve, oči moraju biti zatvorene. Uživajte u ljekovitim isparavanjima eteričnih ulja, zima je pravo vrijeme za to.

Komentari

Najnovije

Najčitanije