Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Riješite se unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja uz ylang-ylang

Riješite se unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja uz ylang-ylang

Riješite se unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja uz ylang-ylang
  • Objavljeno: Srijeda, 10.08.2016.
  • Broj pregleda: 276
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ylang-ylang, svojim senzualnim i opojnim mirisom već desetljećima, uz romantičnu ružu i neodoljiv jasmin, odiše svojom zavodljivošću.

To egzotično visoko drvo, rasprostranjeno širom tropske Azije, ili kako se još naziva cvijet nad cvjetovima, svojim nježnim i elegantnim žutim cvjetovima podsjeća na graciozne dizajnerske večernje haljine izazivajući zavodljive uzdahe.

Ylang-ylang potiče senzualno zadovoljstvo i seksualnu privlačnost, pa se od davnina u Indoneziji koristi kao moćan afrodizijak, a njegove latice posipale su se po postelji u prvoj bračnoj noći.

Djelotvornost ovog eteričnog ulja, osim u parfemskoj industriji, koristi se i u aromaterapiji. Osim afrodizijačke snage pokazuje relaksirajući i antidepresivni učinak, primjenjuje se kod povišenog krvnog tlaka, a u njezi kože potiče obnovu stanica, uravnotežuje lučenje sebuma, stimulira cirkulaciju i potiče rast kose.

Istražite čudesni svijet aromaterapije!

Eterično ulje ylang-ylang (cananga odorata) dobiva se parnom destilacijom tek ubranih cvjetova u više frakcija od kojih je mirisno i djelotvorno najkvalitetnija (a ujedno i najskuplja) prva „ekstra“ frakcija, a ostale dvije rezultiraju različitim kemijskim sastavom i primjenom.

No, zbog izuzetno visoke cijene, na tržištu se većinom nalaze jeftinija ulja kao produkti svih frakcija, a u parfemskoj industriji se koriste sintetske imitacije ovog eteričnog ulja.

U aromamasaži je idealno ulje za osobe izložene fizičkim naporima, stresu, nervozi, a dovoljna je jedna kap tog žućkastog, gustog i mirisno intenzivnog eteričnog ulja da izmami osjećaj smirenosti, otkrivajući snagu za rješavanje unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja.

Iskusan aromaterapeut odabrati će samo eterično ulje ekstra frakcije dobivši najveću djelotvornost: snažnu, euforičnu i opojnu mirisnu notu koja pobuđuje radost življenja.

Jedna filipinska legenda govori o bračnom paru koji je u životu imao sve što je mogao poželjeti, osim djece. U san im dolaze bogovi govoreći da će im podariti kćer uz uvjet da ona nikada u životu ne smije dotaknuti muškarca. Pristajući na dogovor s bogovima, dobiju kćer i nazovu je Ilang (Cvijet).

Saznajte kako aromaterapiju koristiti u svakodnevnom životu!

Djevojka je izrasla u pravu ljepoticu izmamljujući neodoljive uzdahe muškaraca, a istovremeno ne dopuštajući im njihov prilazak.

Jednog dana djevojka je, berući cvijeće u vrtu, ugledala mladića koji je dugo vremena bio u nju zaljubljen. Prišao joj je, primio za ruke i priznao joj svoju ljubav.

Čim su se njihove ruke dotakle, Ilang je nestala i na mjestu gdje je stajala izraslo je drvo s vrlo nježnim cvjetovima. Mladić je od tuge viknuo „Ilang! Ilang!“.

I danas luta magičnim vrtom, zazivajući njeno ime kroz vječnost.

Salon ljepote Lunula
Krste Odaka 6, Zagreb
01 55 74 250

www.lunula.hr

Komentari

Najnovije

Najčitanije