Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Spas u trešnjama i višnjama

Spas u trešnjama i višnjama

Spas u trešnjama i višnjama
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.04.2009.
  • Broj pregleda: 1.808
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prema najnovijim vijestima iz časopisa "NaturalNews" postoje sigurni dokazi da trešnje i višnje pomažu u eliminaciji gihta i znatno reduciraju bol ,otok i upalu u slučajevima artritisa.

Trešnje i višnje su se pokazale učinkovitima u spomenutim bolestima da su se velike farmaceutske kompanije u Americi zabrinule za svoje milionske zarade na lijekovima za giht i artritis, te otpočele veliku kampanju da omalovaže rezultate tog "lijeka koji raste na drvetu". Trešnje i višnje su vrlo efektivne u napadima gihta zbog visoke koncentracije AUTHOCYANOCIDA - supstance koja smanjuje količinu urične kiseline a time i odlaganje kristala njenih soli koje su uzrok gihta. To voće se pokazalo učinkovitim i u smanjenju boli,otoka i upale u slučajevima artritisa i to u relativno kratkom vremenu od početka konzumiranja trešanja ili višanja (oko mjesec dana).

Ne samo svježi plodovi tog voća, već i njihov sok i koncentrat ima iste učinke na spomenute bolesti.

Kako je sezona trešanja i višanja pred nama, ne bi bilo lose da svi vi koji želite prirodne "lijekove" pokušate sa dnevnom konzumacijom trešanja ili višanja u količini jedne šalice tog ukusnog voća ,a isto tako da određenu količinu zamrznete ili pretvorite u sok (bez upotrebe kemikalija) za kasniju upotrebu kada voće nije u sezoni. To je još jedan način povratka prirodi i pomaganju lokalnim proizvođačima.

Još jedna zanimljivost: pite sa višnjama ili trešnjama (organski sastojci) pomažu u slučajevima nesanice zbog veće količine melatonina koji je potreban za dobar san.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije