Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

9 loših stvari za vašu kožu

9 loših stvari za vašu kožu

9 loših stvari za vašu kožu
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 805
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Spavanje sa šminkom

Svakoj se od nas dogodi tu i tamo da nam se nakon ludog provoda ne da skinuti šminka. To je u redu ako se to dogodi jedanput u dva mjeseca. Međutim, nemojte pretjerivati!

Svakako skidajte šminku koliko god vi bili umorni. Osim što će vam koža zbog nemogućnosti disanja ujutro buknuti (ne nužno-ali ne izazivajte), također će i brzo ostarjeti.

Istiskivanje prištića - izbjegavajte!

Ne samo što ćete vjerojatno prouzročiti infekciju, već i na mjestima gdje ste istisnuli prištiće ostat će vam ožiljci, i tako malo pomalo što ćete više istiskivati prištiće po licu, to će vam koža imati sve više i više rupica. Zamislite kako ćete izgledati sa 40!

Pušenje

Pušenje uvelike ubrzava starenje kože, a osim toga općenito loše utječe na vašu ljepotu. I zubi i nokti će vam biti žući, kosa vam neće mirisati kao inače, te ćete imat loš zadah, što sigurno nije poželjno ni kod jednog čovjeka.

Izbjegavanje kreme

Krema je potrebna svakoj ženi. Obavezno, prije spavanja, namažite lice kremom kako biste ju nahranili potrebnim vitaminima. Također, preko dana, obavezno koristite kremu ispod pudera, jer u suprotnom će vam koža biti podložnija sušenju. Kako god, upotrebljavajte ju svakodnevno kako bi ju više zaštitili od sunca i vjetra. Ako ste izloženi suncu, obavezno koristite kremu sa zaštitom.

Pretjerivanje s kremom

Mislite da ćete postignuti bolje rezultate ako ćete češće koristiti kremu za isušivanje prištića? E pa ne! Mala količina će učiniti dobar posao, no pretjerana uporaba vam može isušiti kožu.

Loša prehrana

Ono što jedete, to će se odraziti na vašu ljepotu. Pokušajte smanjiti unos čokolade, čipseva, te svega nezdravog. Više jedite voće i povrće, zbog kojih će vaša koža izgledati i ostati dulje mlađa. Također pijte barem 2 l dnevno.

Diranje lica

Izbjegavajte stalno dodirivanje lica s prljavim rukama, jer time prenosite bakterije s ruku na vaše lice što vam može prouzročiti pojavu prištića. Isto tako izbjegavajte naslanjanje telefonske slušalice na lice, jer ćete i tako prenijeti bakterije.

Nekvalitetna šminka

Vodite računa koju šminku kupujete. Šminka lošije kvalitete, a ponekad i ona vrhunska (ali rijetko kad), vam može prouzročiti alergijske reakcije. Također svaki make-up, bila maskara, bio ruž, bio puder..ima određeni rok trajanja. Vodite računa i o tome, te ne upotrebljavajte staru šminku.

Mrštenje

Pokušajte što manje biti namrgođeni, jer vam s vremenom na mjestu gdje vam se bore počinju javljati kad se mrštite, počinju urezivati sve dublje i dublje, te će vam one u starosti odražavati vaš karakter.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije