Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

DA i NE za mladoliki izgled

DA i NE za mladoliki izgled

DA i NE za mladoliki izgled
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 1.084
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što trebate učiniti?

Možda ste još uvijek mladi, u svojim dvadesetim ili ranim tridestima i mislite kako ne možete imati znakove starenja na svojoj koži. Ipak, u krivu ste. Sve ovisi kako tretirate svoju kožu , da li je izložena suncu, stresu, da li pušite; sve to utječe da vaša koža počne djelovati staro, gubiti kolagen, sjaj, elastičnost, pore će postati izraženije. Lakše je preventivno djelovati nego popravljati ali dobra vijest je da možete učiniti da se vaša mlada koža vrati u prvobitno stanje.

Donosimo stvari koje morate i koje ne smijete činiti da bi vaša koža ponovno bila sjajna bez obzira na godine.

Prestanite pušiti

Da li ste ikad primijetili kako izgleda koža lica dugogodišnjeg pušača? Zgužvana je i naborana kao papirnata vreća. Činjenica je da je pušenje drugi najveći razlog starenja kože poslije izlaganja suncu. Sužavaju se krvne žile kao i opskrbljenost kisika u koži. Koristite AHA ili BHA (poznatiji kao retinoli) svakodnevno. Svakodnevno nanošenje propisanog jednopostotnog retoidnog losiona može izbrisati godine na vašem licu. Imajte na umu da se ne mogu riješiti proširene pore i ne izlažite se suncu nakon tih tretmana budući je vaša koža preosjetljiva i podložna opeklinama.

Napravite piling jednom tjedno

Izaberite što najviše odgovara vašem tipu kože. Kemijski pilinzi su najbolji za masnu i mješovitu kožu.

Svakodnevno koristite kremu za oko očiju

Oči nas prve odaje kad se radi o starenju kože. Koža oko očiju je tanka i osjetljiva zato imajte na umu da koristite i onu sa SPF faktorom kad se izlažete suncu.

Proučite značenja antioksidansa budući imaju veliku ulogu u prevenciji starenja kože

Mnogi preparati danas sadrže zeleni čaj i beta karoten budući su oni moćni antioksidansi i preporučuju se uzimati oralno i topikalno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije