Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Injekcija mladosti: Sve što morate znati o botoxu

Injekcija mladosti: Sve što morate znati o botoxu

Injekcija mladosti: Sve što morate znati o botoxu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.05.2009.
  • Broj pregleda: 794
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tretman podrazumjeva injekciju malih količina botulin toksina u željeni mišić što dovodi do njegove relaksacije, a premda mogi sumnjaju u njegovu bezopasnost, još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj opasan po život.

Botulin toksin (botoks) primjenjuje se već dugi niz godina u različitim granama medicine, a najviše u oftalmologiji, neurologiji, pedijatriji i dermatologiji. Dobiva se sintetskim putem u laboratorijima i potpuno je siguran za ljudsku uporabu. Iako mogi sumnjaju u njegovu bezopasnost, još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj opasan po život, nakon njegove primjene.

Većina žena na ovaj način uklanja bore, stoga saznajte nešto više o tome, primjerice na koji način se izvode takvi tretmani! Bore na koži čela i oko očiju kao i nabori između obrva nastaju uslijed višegodišnje trakcije mišića lica. Tretman podrazumjeva injekciju malih količina botulin toksina u željeni mišić što dovodi do njegove relaksacije. Pošto je mišić relaksiran, ne može se kontrahirati i tako izostaje neželjena mimika pa postepeno nestaju formirane bore.

Ostali mišići, odgovorni za ekspresiju lica, primjerice podizači obrva nisu zahvaćeni i funkcioniraju normalno. Botulin toksin se može koristiti i u kombinaciji sa drugim tretmanima kao što je kemijski piling, "pomlađivanje" laserom...Tretmani se podnose jako dobro, traju vrlo kratko i oporavak ne traje dugo, u stvari nije se ni potrebno oporavljati.

Rezultati su vidljivi već nakon tri do sedam dana i novi tretmani ne trebaju se izvoditi sljedećih šest mjeseci ili čak devet, naravno, to ovisi od osobe do osobe. Postepeno dolazi do atrofije mišića pa se s vremenom tretmani ponavljaju sve rjeđe.

Neželjenih posljedica nakon tretmana botoksom gotovo da i nema. Na mjestima gdje smo ga uštrcavali mogu se pojaviti blage modrice. Ako smo tretman izvodili na čelu, možete osjetiti prolazne glavobolje ili "padanje" gornjeg kapka.

Učinkovitost terapije ovisi o:

  • 1. Pravilno postavljenoj dijagnozi
  • 2. Na vrijeme preporučenoj terapiji
  • 3. Odgovarajućoj dozi

Komentari

Najnovije

Najčitanije