Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako da miris parfema na koži potraje?

Kako da miris parfema na koži potraje?

Kako da miris parfema na koži potraje?
  • Objavljeno: Subota, 06.08.2011.
  • Broj pregleda: 2.914
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Parfemi su jedno od najmoćnijih tajnih oružja žena. Ovi primamljivi, senzualni miris pružaju dozu tajanstvenosti koja odmah privlači pozornost. Pronalaženje savršenog parfem koji odražava vašu osobnost nije jednostavan zadatak. Kada konačno pronađete svoj mirisni potpis sigurno želite da posljednji cijeli dan.

Mnogi od nas ne mogu ni zamisliti da izađu iz kuće bez par kapi omiljenog parfema. U stanju smo isprobati bezbroj različitih mirisa dok ne pronađemo onaj koji nam stvarno odgovara. Međutim, često se događa da idealan parfem ima jednu manu, a to je da ispari nakon nekoliko sati. To se može dogoditi čak i kod jako poznatih parfema. Ako ga ponovo nanosite mnogo puta na dan brzo će vam ga ponestati.

Parfem, vaš tip kože, pa čak i svjetlost kojoj je izložen parfem igraju ključnu ulogu u tome kako dugo se miris zadržava. Ako se pitate koji je najbolji način da miris bude dugotrajan, ne morate više brinuti.

Slično kao šminka, parfemi trebaju određenu bazu da bi se zadržali dugo vremena. Jeste li ikada čuli za temeljni miris? Sigurno ga imate u kozmetičkoj torbici: losion za tijelo. Istraživanja su pokazala da mirisi traju dulje na masnoj, hidratiziranoj koži, a isparavaju brže kada se primjenjuju na suhu kožu. Ako želite da parfem ostane dulje na koži, počnite s osvježavajućim tušem i koristite svoj omiljeni sapun ili gel za tuširanje.

Nakon što se obrišete, nanesite hidratantnu kremu po cijelom tijelu kako bi hidratizirala kožu i učinila da miris traje duže. Veliki je izbor losiona koji su iz linije proizvoda parfema. U stvari, mnoge tvrtke imaju setove koji sadrže parfem, gel za tuširanje i losion za tijelo. Na taj način ćete imati snažniji i dugotrajniji miris.

Koda nanosite parfem uzmite u obzir toplinu tijela i provjerite da li nanosite parfem na prava mjesta. Miris će trajati mnogo dulje kada se primjenjuje na zapešća, iza uha, na grlo, između grudi ili na stražnjoj strani koljena. Na ovim mjestima koža je tanja i krvne žile su bliže koži. Stoga vaša koža može proizvesti veću količinu topline, što poboljšava miris parfema.

Mnogi ljudi čine pogrešku kada trljaju zapešća nakon nanošenja parfema. To samo razbija molekule parfema i briše miris s kože.

Utrljajte malo količinu vazelina, shea maslaca ili maslinovog ulja na točke na koje namjeravate nanijeti parfem. To je prekrasan način da parfem traje duže i da imate predivnu kožu.

Pravilno čuvanje je još jedna važna stvar kada je u pitanju očuvanje mirisa parfema. Ekstremna izloženost suncu i toplini može uništiti miris promjenom sastava parfema. Najbolje mjesto za pohranu je kutija od parfema ili ladica, idealno na sobnoj temperaturi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije