Kako sve možete iskoristiti limun?

Kako sve možete iskoristiti limun?

Kako sve možete iskoristiti limun?
  • Objavljeno: Subota, 02.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Hrana

Za smeđi šećer
Ako se smeđi šećer često pretvara u grudice, probajte dodati limunovu koricu kako bi ostao vlažan i jednostavan za korištenje.

Naribajte koricu
Korica je najbolja!Može se koristiti svježa, sušena ili smrznuta. Za suhu koricu, kada se osuši pohranite ju u staklenku. Za zamrznutu, koristite posudu u koju ćete ju zamrznuti i po potrebi koristiti. Koristite koricu u salatama, marinadama i kolačima.

Napravite voćnu salatu
Nakon što ste napravili voćnu salatu, naribajte malo limunove korice kako bi joj dali bolji okus.

Izrežite koru na trakice
Trakice kore dobar su ukras u koktelima, gaziranoj vodi i vodi iz slavine. Dobro operite limun, izrežite  bijelu srčiku jer je gorka i ukrasite piće.

Napravite ekstrakt limunova praha
Narežite koricu, uklonite bijelu srčiku i sušite koricu tri ili četiri dana. Stavite u blender i sameljite u prah.

Napravite limunov šećer
Možete napraviti ekstrakt limuna u prahu (vidi gore) i dodati u šećer, ili možete koristiti svježu koricu, staviti u posudu sa šećerom i ostaviti.

Za upijanje mirisa iz frižidera
Limun narežite na pola i držite u frižideru kako bi skupio neugodne mirise.

Napravite kandiranu limunovu koru
Kora naranče ili grejpa također može biti kandirana. Prilično ih je jednostavno napraviti, a mogu se jesti, biti umočene u otopljenu čokoladu, koristiti u kolačima, kruhu i ostalim receptima.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije