Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako ustrajati u dijeti?

Kako ustrajati u dijeti?

Kako ustrajati u dijeti?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.02.2011.
  • Broj pregleda: 1.416
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li i vi nekad otkrili da vam prošlogodišnji kupaći kostim više ne stoji dobro i da morate na dijetu? Ako se ne ubrajate u te rijetke sretnice (?) - čačkalice, vjerojatno jeste. I tako ste odabrali jednu od silnih dijeta o kojima pišu po časopisima i odlučili ste po svaku cijenu smršaviti. Prvih nekoliko dana izdržali ste bez problema, nakon toga vam je već bilo teže, a onda ste uhvatili sami sebe na djelu - kako jedete strogo zabranjenu čokoladu.

Baš sam prava debela svinja, kažete sami sebi. Nikad neću biti vitka i lijepa.

Potpuno ste u pravu. Ako ovako nastavite razgovarati sami sa sobom, zacijelo nećete nikad biti ni vitki ni lijepi (ma što željeli da to znači). Sami sebe ste proglasili nesposobnom i bespomoćnom, pa ćete se, dakako, u skladu s time nastaviti i ponašati. Kad već niste sposobni ustrajati u dijeti, zašto se uopće i truditi? Najbolje odmah pojedite još one četiri čokolade koje ste tobože sakrili od same sebe, premda dobro znate gdje su.

No umjesto da tako onesposobljujete  sami sebe, možete pokušati razmišljati  drugačije. Primjerice: Borim se protiv jedne od najjačih ljudskih potreba - potrebe za jelom. Izdržala sam nekoliko dana, to znači da mogu i da sam jaka osoba. A onda sam u jednom trenutku pokleknula. Ali to je bilo samo jednom, pa mogu oprostiti sebi jednu pogrešku. Do sada sam već izgubila na težini i samo trebam nastaviti. Dokazala sam sebi da mogu, a jedno skretanje s pravog puta nije nikakva tragedija.

Ako ovako budete sebi govorili (a vaš je izbor kako ćete razgovarati sami sa sobom!) one četiri čokolade će i dalje ostati tobože skrivene.

Čokolada  

Ali kad smo već kod čokolade, ne možemo odoljeti a da vas ne upoznamo s barem nekoliko nužnih pravila  izjedanja iste:

  • Ako su vam prsti umrljani rastopljenom čokoladom - jedete je presporo.
  • Čokolada s lješnjacima, višnjama, jagodama i narančom tretira se zapravo kao voće - pa je možete jesti u željenim količinama.
  • Ako ste na dijeti, jedite čokoladu prije svakog obroka. Manje ćete poslije pojesti.
  • Čokolada je puna konzervansa. Što je više pojedete, izgledat ćete mlađe.
  • Pojesti čokoladu - stavite na vrh popisa stvari što ih morate danas učiniti. Tako ćete sigurno ispuniti barem jedan zadatak.

Više o ovoj temi pročitajte u knjizi:

kako postati i ostati nesretan

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije