Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kakvu vjenčanicu izabrati

Kakvu vjenčanicu izabrati

Kakvu vjenčanicu izabrati
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.01.2011.
  • Broj pregleda: 1.388
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što učiniti kada ste pokušali sa mnogim vjenčanicama, ali ne može se naći onu pravu? Ako ste visoki i vitki, možete nositi bilo što i izgledati odlično. To nije tako lako kada ste niži, tijela oblika pješčanog sata ili čak u obliku kruške. 

Oblik pješčanog sata

Grudi i bokovi su u omjeru, struk je uži. Obično djevojke koje su oblika pješčanog sata imaju veće poprsje i kukove. Većina krojeva izgleda sjajno na figurama pješčanog sata, pod uvjetom da se drže nekoliko osnovnih pravila.

Nosite haljine bez bretela, one izgledaju fantastično na simetričnim djevojkama. Najbolje su vjenčanice bez naramenica sa suknjom A kroja. Također haljine u jednom dijelu su bolje od zasebnog gornjeg i donjeg dijela. Vjenčanica od dva dijela će vas izrezati na pola.

Ako ne volite haljine bez naramenica, V izrez je iznimno laskav na punom poprsju. V-izrez bi trebao biti prilično nisko jer viši dekolte zapravo čini poprsje čak i većim. Osobito je dobar V-izrez  na haljinama koje imaju otkrivena leđa.

Najbolji kroj za donji dio vjenčanice je bogati A-kroj.

Nemojte ići na ravan kroj! On je rezerviran za visoke i jako vitke djevojke. Jedini slučaj u kojem se on dopušta je kod vrlo visokih djevojaka koje imaju oblik pješčanog sata.  Ravan kroj će naglasiti dijelove koje biste radije sakrili.

Također, izbjegavajte nabrane donje dijelove jer će vas dodatno zaokružiti oko kukova.

Kruškolika građa

Slična pravila vrijede kao i kod pješčanog sata. Ideja je da se napravi ravnoteža.

Nosite haljine s V-izrezom i A-kroja  jer su odličan izbor za kruškolike djevojke. Haljina bez leđa i V-izrez je također jako dobar izbor, sa suknjom A-kroja, jer to pomaže uravnotežiti figuru. Haljine od dva dijela su dobar izbor za ovaj oblik, jer im je poprsje manje od kukova. Možete nositi  korzet uz suknju A- kroja jer to stvara iluziju ravnoteže.

Kruškolike djevojke mogu nositi drapirane haljine, pod uvjetom da je suknja A-kroja.

Nemojte izabrati ravnu. One izgledaju grozno na kruškolikim djevojkama. Čak se i visoke kruškolike djevojke trebaju kloniti ravnih krojeva jer oni jednostavno ne mogu sakriti kukove.  Klonite se  donjeg dijela punog kruga ili nabrane suknje, jer to dodaje širinu kukovima.

Niska mladenka

Nosite vjenčanice otvoreni hleđa i donjeg dijela A-kroja. Najbolji oblik suknje je, u stvari, blagi A-kroj. Ako je donji dio haljine prebogat, gotovo da možete izgledati izgubljeno u njoj. Izuzetak je haljina poput Pepeljugine koja može izgledati vrlo romantično. Ali to nije za svaku nevjestu sitne građe. Ako ste jako sitni možda vam treba haljina da vas popuni malo. Imate mnogo mogućnost koje bi vam odgovarale, ali čuvajte se onih koje će vas učiniti još manjima.

Nemojte izabereti tanku, ravnu haljinu jer će nestati u njoj. Ako vam je draži ravniji izgled, dobar izbor je suknja sirena kroja.

Jedna od mogućnost je da imate veo pune dužine koji djeluje kao dodatak haljinu.

Krupnija građa

Krupnije djevojke će vjerojatno imati problema kod pronalaska savršene haljine. Veći je izazov pronaći pravi stil, ali s pravim smjernicama, doista može izgledati fantastično.
Ideja je da odaberete dizajn koji će istaknuti vaše atribute i sakrijti ono što vam je manje lijepo. Evo nekih prijedloga.

Izaberite dizajn sa minimalnim detaljima. Na primjer, haljina otvorenih ramen i blagi A-kroj je odličan izbor. Možete imati V-izrez i rukave ako vam je to draže. Haljine iz dva dijela su dobar izbor.
Najbolja opcija je da izaberete korzet s detaljima poput čipke, te suknju A-kroja.

Nemojte izabrati nabrane suknje jer ćete u njima izgledati još veće. Ravan kroj može izgledati dobro, pod uvjetom da ste prilično visoki. Niskim djevojkama se savjetuje da izbjegavaju ravne krojeve. Također, haljine bez naramenica ne odgovaraju krupnijim djevojkama.

Najbolji savjet za krupnije djevojke je da izaberu jednostavan dizajn. Izaberite lijepe, neupadljive dodatke koji će obogatiti haljinu, a neće biti prenapadni.

Komentari

Najnovije

Najčitanije