Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kokosovo ulje u službi ljepote

Kokosovo ulje u službi ljepote

Kokosovo ulje u službi ljepote
  • Objavljeno: Srijeda, 02.02.2011.
  • Broj pregleda: 4.394
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Korištenje djevičanskog kokosova ulja može rezultirati zdravijom, sjajnijom kosom. Kokosovo ulje sadrži esencijalne proteine potrebne za rast kose. Redovita uporaba može ojačati kosu, njegujući iz korijena do vrhova, pružajući kosi zaštitu. Kokosovo ulje može smanjiti probleme s prhuti bez oštrih djelovanja kemikalija koje se koriste u komercijalnim proizvodima. Umasiravanje u vlasište također ima antistres učinak.
Kokosovo ulje i pripadajući proizvodi od kokosa glavni su sastojak u nekim proizvodima za njegu kose i kože, ali korisnije i ekonomičnije je koristiti kokosovo ulje samo i ne platiti cijenu za razvikano ime.

Kokosovo ulje je kruto na sobnoj temperaturi i može biti sigurno pohranjeno na 2 do 3 godine. Mala količina koja se koristi kao regenerator ili ovlaživač kože može se rastopiti u dlanu vaše ruke.

Možete koristiti kokosovo ulje za kosu na jedan od tri načina. Za dubinsku njegu kose primijenite 3 do 4 žličice kokosovog ulja prije spavanja. Dopustite da se čvrsto ulje istopi u vašim rukama i umasirajte u tjeme. Stavite kosu pod kapu za tuširanje i sljedećeg jutra kosu operite kao i obično. Ako vam je ovo komplicirano, nanesite ulje na isti način, ali ga ostavite najmanje 1 sat, po mogućnosti 2 do 3 sata. Tada šamponirajte kosu kao i obično.

Za liječenju prhuti, koristite kokosovo ulje prije šamponiranja. Umasirajte 2 žličice kokosovog ulja u tjeme pola sata prije šamponiranja kose. Koristite redovito kako bi primijetili rezultate.

Dakako, proizvodi koji sadrže kokosovo ulje bi trebao biti korisni, ili barem ne štetni. Međutim, ne zna se kako su obrađeni, ili koliko kokosovog ulja stvarno sadrže. Kokosovo mlijeko se dobiva od kokosa. Tekućina koja se nalazi unutar kokosa zove se kokosova voda.

Kao hidratantno sredstvo, djevičansko kokosovo ulje se lako upija u kožu. Njegova antimikrobna svojstva zacjeljuju sićušne pukotine u koži kako bi se smanjio ulazak bakterija i klica. Kokosovo ulje je lako primijeniti. Samo zagrijte malu količinu u dlanu i umasirajte u kožu.

Kokosovo ulje je također odlična krema za lice. Nakon primjene, koža je glatka i meka. Radi čuda za poboljšanje suhe, ispucale kože i za omekšavanje kutikula.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije