Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Last minute beauty: Kako spriječiti nastanak celulita

Last minute beauty: Kako spriječiti nastanak celulita

Last minute beauty: Kako spriječiti nastanak celulita
  • Objavljeno: Utorak, 02.06.2009.
  • Broj pregleda: 945
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U početnoj fazi nastanka, celulit se ne primjećuje. Kvržice i rupice vidljive su tek ako kožu pritisnete prstima. No, već u sljedećoj fazi njegova nastanka koža postaje sve mlohavija, jasučići i rupice vidljivi su već na prvi pogled.

Celulit je problem s kojim se bori oko 80 posto žena bez obzira na dob, a podložne su mu i žene idealne tjelesne težine. Primjetili ste da su i vama bedra, noge i stražnjica prepuni jastučića i kvrga? Kako bi se zauvijek rješili "narančine kore", zdrava prehrana, tjelovježba i njega kože od danas vam moraju prerasti u životni stil. U protivnom se celulita nikada nećete rješiti!

Pojam celulita u medicini se pojavio tridesetih godina prošlog stoljeća. Podrazumijeva promjene vezivnog i masnog tkiva s krvnim i limfnim žlijezdama koje se u njima nalaze. Spmenute promjene nastaju uglavnom zbog viška masnoće, poremećaja u cirkulaciji, a prije svega zbog zadržavanja vode u tkivima. U početnoj fazi nastanka, celulit se ne primjećuje. Kvržice i rupice vidljive su tek ako kožu pritisnete prstima.

No, već u sljedećoj fazi njegova nastanka koža postaje sve mlohavija, jasučići i rupice vidljivi su već na prvi pogled. Problem postaje ozbiljan, koža je sve tanja, gubi elastičnost, a kvržice postaju sve bolnije. Međutim, pojava celulita može biti uvjetovana i genetski, a njegov nastanak može pogodovati i čitav niz drugih faktora, primjerice fiziološki procesi vezani uz pubertet, trudnoća i klimakterij, hormonski poremećaji, alkohol, preuska odjeća, probavni poremećaji...

U borbi protiv celulita važno je piti dovoljno tekućine, pravilno jesti i sjediti te prakticirati anticelulitne kupke. Bilo bi dobro povremeno otići na masažu anticelulitnim uljem. Također se kod kuće prva dva mjeseca ujutro i navećer, masirajte kozmetičkim pripravkom, primjerice eteričnim uljem limuna ili ružmarina. Vrlo je važno pojačati tjelesnu aktivnost. Vježbajte najmanje tri puta tjedno po pola sata i što više šećite. Bilo bi dobro podvrgnuti se anticelulitnim tretmanima u kozmetičkim salonima.

U posljednje vrijeme takvih je tretmana sve više. Limfna drenaža pomaže tijelu da se riješi štetnih tvari. Body programi su na bazi različitih kozmetičkih pripravaka. Učinkoviti su i Triactive laserski tretmani, a radiovalovi predstavljaju revolucionarnu ponudu najprestižnijih kozmetičkih salona u svijetu u tretiranju celulita. Radiovalovi se koriste tokom cijele godine bez obzira na boju kože. Dobrobit ovakvog načina zagrijavanja kože je u tome što se u potpunosti zaobilazi površinski sloj i postižu visoke, strogo kontrolirane temperature u dubinskim tkivima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije