Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ljekovita glina - ljepota iz dubine zemlje

Ljekovita glina - ljepota iz dubine zemlje

Ljekovita glina - ljepota iz dubine zemlje
  • Objavljeno: Srijeda, 21.01.2009.
  • Broj pregleda: 2.190
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prirodna ljepota dolazi iznutra. Ovako bismo najtočnije mogli opisati djelovanje prirodnog ljekovitog sredstva, poznatog u cijelom svijetu još od davnina.

Pomoć iz najdubljih slojeva zemlje

Što je zapravo ljekovita glina? Kako je ta zemlja, koju su u liječenju koristile još i drevne kulture Indije, Kine, Babilona i Egipta, morala biti potpuno čista, bez štetnih bakterija, iskopavala se na velikim dubinama. Ovisno o podneblju iz kojeg dolazi, varira i sastav ljekovite gline. Osim na zapadu popularne smeđe gline, kod nas se najviše upotrebljava zelena ljekovita zemlja. Vrlo je širokog spektra djelovanja, zahvaljujući izrazito bogatom mineralnom sastavu: sadrži znatne količine kalcija, kalija, magnezija, silicija, željeza i natrija. Ljekovita se glina najčešće koristi kod svakodnevnih zdravstvenih problema, poput, na primjer, problema sa probavom kao i za to da se organizmu osiguraju važni minerali.

Žgaravica - ljekovita zemlja neutralizira višak želučane kiseline. Ako patite od žgaravice, prije ili nakon obroka dobro je uzeti žličicu ljekovite gline rastopljene u čaši vode.

Proljev - jednu do tri žličice gline rastopite u biljnom čaju. Otopinu pijte nekoliko puta na dan.

Lijena crijeva - mikroskopski sitne čestice zemlje čiste crijeva, vežu masnoće i toksične tvari, te tako potiču rad probavnog sustava.

Neugodan zadah - silikati iz zemlje apsorbiraju plinove i otrovne tvari u želucu, te uklanjaju neugodan zadah iz usne šupljine.

Osim kod probavnih, glina je ljekovita i kod brojnih drugih tegoba:

Alergije - redovna primjena ljekovite zemlje ublažava alergije na različite tipove namirnica, te pomaže kod neurodermitisa.

Ispadanje kose - silicijeva kiselina i mineralne tvari iz gline potiču rast kose i pospješuju zdravlje vlasišta. I vanjska primjena gline donosi odlične rezultate, te se ona pokazala i savršenim kozmetičkim sredstvom.

Maska za lice - maska od gline koristi se za čišćenje lica: glinu pomiješajte sa malo hladne vode, pa smjesu kistom nanesite na lice (izbjegavati područje oko očiju i usta). Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom.

Topla kupka - kupka sa ljekovitom zemljom ublažava mišićnu napetost, tegobe te bolove u zglobovima, ali pridonosi i zdravlju i ljepoti kože cijelog tijela.

U kadu sa toplom vodom umiješajte pola kilograma ljekovite zemlje; u kupki ostanite oko 15 minuta, te pritom povremeno pomiješajte vodu, jer glina pada na dno kade.

Komentari

Najnovije

Najčitanije