Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Masaža lica i vrata

Masaža lica i vrata

Masaža lica i vrata
  • Objavljeno: Utorak, 30.12.2008.
  • Broj pregleda: 1.977
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ne bi trebalo da se sami masirate, a ponajmanje lice. To bi više škodilo nego koristilo! Sve masaže s dubinskim djelovanjima morale bi biti prepuštene stručnjacima. Ako se naviknete da u kozmetičkom salonu jedan ili dva puta mjesečno provedete masažu lica, to će biti potpuno dovoljno. Ali, laku masažu gornje površine također možete sami poduzeti svaku večer nakon umivanja. Raspodijelite nekoliko grudica masne kreme na lice i vrat. Ali, pri tome, molim vas, obratite pažnju na to da ne stružete i rastjerujete! Vaše ruke, odnosno vršci vaših prstiju moraju postupati s kožom posve nježno i pažljivo, upravo tako kao da miluju nešto dragocjeno i lomljivo. Posve naročitu pažnju trebamo posvetiti očima: zacijelo da ne želite "upeglavati" bore nastale oko očiju.

Čelo: Stavite obje ruke (vrške prstiju) na sredinu čela i milujte van, prema sljepoočicama (tri do četiri puta).

Predio oko očiju : Još jednom da ponovimo: sasvim, sasvim nježno! Stavite prstenjak i srednji prst lijeve ruke na lijevu sljepoočicu kako se koža ne bi mogla pomicati. S desnim srednjim prstom utapkajte svoju kremu (normalnu masnu kremu, kremu ili ulje za oči)sasvim lagano kao što slijedi: od vanjskog lijevog očnog kuta po cijeloj dužini ispod oka do unutarnjeg očnog kuta, a od tamo preko očnog kapka, opet nazad prema vanjskom očnom kutu. Sve to treba ponoviti, otprilike, pet puta. Tada isto tako i s desnim okom.

Nos: Sa srednjim prstom i prstenjakom obiju ruku izgladite nos od korijena k vrhu nosa, najprije na hrptu nosa, a tada na stranama (tri do četiri puta).

Obrazi: Položite sa svake strane po četiri prsta desne i lijeve ruke jednu pored druge na sredinu brade i gladite k usnim resicama i od nosnih strana preko jabučica k sljepoočicama (tri do četiri puta).

Usta: Položite srednji prst desne i lijeve ruke ispod usta na sredinu i gladite blago oko usta sve dok se oba vrška prstiju ne sastanu opet na sredini gornje usne (tri do četiri puta).

Brada: Položite prstenjak i srednji prst lijeve ruke na lijevo uho i tamo kožu fiksirajte. Tada zahvatite srednjim prstom i prstenjakom desne ruke lijevo ispod brade, pri čemu kažiprst ide uzduž konture. Gladite od lijevog uha prema desnom. Tamo sada prsti desne ruke ostaju ležati na uhu, a prsti lijeve ruke masiraju na odgovarajući način nazad k lijevom uhu (tri do četiri puta). To je dobro sredstvo protiv dvostruke brade.

Vrat: Gladite vrat kao što će biti navedeno ka grudima i ka ramenima: lijevom rukom desnu stranu, s desnom rukom lijevu stranu, uvijek naizmjenično. Molim, ne masirajte po sredini vrata: tu se nalazi štitna žlijezda, koja općenito neugodno reagira na pritisak (tako ponovite tri do četiri puta).

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije