Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Morskim algama u zaštitu od sunca

Morskim algama u zaštitu od sunca

Morskim algama u zaštitu od sunca
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.04.2009.
  • Broj pregleda: 1.618
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uvod

Već stoljećima sunce fascinira ljude: cjelokupne su ga civilizacije promatrale i proučavale, ono nalaže poštovanje, njega se pribojavamo, divimo mu se i obožavamo ga. Sunce je sinonim za odmor i slobodno vrijeme, veseli nas, a u životu ga se ne možemo odreći. Visoke ozonske vrijednosti i UV opterećenje užitak brzo pretvaraju u rizik za vlastito zdravlje.

UV zračenje, kod prevelikog uživanja u suncu, vodi do oštećenja kao što su opekline i prijevremeno starenje kože, a time se povećava rizik oboljenja od raka kože. Prema ovome, ono je u isto vrijeme i naš prijatelj i neprijatelj. Pomoću modernih preparata za zaštitu od sunca, koža se pak može učinkovito štititi, a njezino regeneriranje podržati. Ipak, još se uvijek ne poklanja dovoljno pažnje ? ili pak samo djelomice - savjetima za ophođenje spram sunca, i to unatoč svim mogućim objašnjenjima. Što je učiniti, kada je koža oštećena? Već dugo vremena u prirodi postoji takav mehanizam regeneriranja: kod algi.

Alge daruju energiju iz koje je već od predvremena svaki drugi život proizašao. Iako žive u vodi, one sadrže, pored mnogih dragocjenih mineralnih tvari, elemente u tragovima i vitamine kao i veliku količinu klorofila, koji je odgovoran za fotosintezu. Tada se apsorbira sunčevo svjetlo, a kod oslobađanja kisika, pretvara se u korisnu energiju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije