Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Mršavljenje bez jo-jo efekta!

Mršavljenje bez jo-jo efekta!

Mršavljenje bez jo-jo efekta!
  • Objavljeno: Utorak, 28.01.2014.
  • Broj pregleda: 41
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

CLA je skraćenica za konjugiranu linolnu kiselinu, masnu kiselinu koja se prirodno nalazi u tkivima živih bića. Proizvodi se od linolne kiseline iz suncokreta ili šafranike. Natrol® Tonalin® CLA 1200 mg je proizveden isključivo iz šafranike koja je skuplja, ali i kvalitetnija sirovina za proizvodnju CLA.

Tijekom proteklog desetljeća s Tonalinom je provedeno vjerojatno najviše istraživanja vezanih uz gubitak tjelesne masti i može se smatrati sigurnim za konzumaciju i efikasnim u borbi protiv prekomjerne tjelesne masnoće. Kako tijelo samostalno ne može sintetizirati CLA, nego je unosimo isključivo prehranom iz mlijeka, sira ili mesa, za pomoć pri redukciji tjelesne masnoće potrebno ju je dodatno uzimati iz suplemenata.

Tonalin® CLA i tjelesna kompozicija

Konzumacija CLA smanjuje masne nakupine, naročito u području abdomena i pomaže održanju mišićne mase, što tijelo prirodno čini vitkijim. CLA limitira deponiranje masti u stanice i čini ih manjima. Studija objavljena u "Journal of Int. Medical Research", obavljena na ljudima, utvrdila je da CLA pomaže sagorijevanju već postojećih masnih zaliha u organizmu i smanjenju tjelesne masnoće. Još jedan od vrijednih zaključaka provedenih studija je činjenica da su osobe koje su uzimale CLA po prestanku konzumacije znatno sporije zadržavale tjelesnu masnoću od osoba koje je nisu uzimale. Tako CLA spada među rijetke suplemente i procedure vezane uz gubitak tjelesne masnoće kod kojih nije uočen tzv. jo-jo efekt, odnosno ponovno naglo gomilanje masti po prestanku suplementacije ili dijete.

Prema studiji objavljenoj 2006. godine u J.Sports Med. Phys. Fitness, CLA i aerobno vježbanje u kombinaciji dovode do  kvalitetne tjelesne kompozicije. Iako je promjena u kvaliteti kompozicije zamijećena i u skupini koja je uzimala samo 3,6 g CLA dnevno, bolje rezultate postigla skupina koja je uzimala istu količinu CLA i dodatno bila podvrgnuta aerobnim aktivnostima u trajanju od 30 minuta dnevno.  Vježbanje i Tonalin® CLA su dobitna kombinacija u borbi protiv masnih naslaga! Rezultate studije objašnjava mehanizam djelovanja CLA. Kada konzumiramo masti, višak koji tijelo ne treba za proizvodnju energije biva apsorbiran u masne stanice uz pomoć enzima lipoprotein lipaza. CLA blokira taj enzim i preusmjerava masti u mišićne stanice. CLA zatim aktivira još jedan enzim koji pomaže mišićima da sagore masti. Zbog toga je CLA najdjelotvornija kada se primjenjuje uz vježbanje.

Tonalin® možete naručiti na www.vitashop.hr!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije