Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Najčešće greške u njezi kose

Najčešće greške u njezi kose

Najčešće greške u njezi kose
  • Objavljeno: Subota, 12.10.2013.
  • Broj pregleda: 348
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Preskakanje češljanja prije pranja

Kosa je najslabija kada je mokra i sklonija je pucanju. Kako biste izbjegli nastanak oštećenja vlasi, počešljajte se prije pranja kose. Nakon što nanesete regenerator uzmite četku sa širokim zupcima i počešljajte kosu prije ispiranja regeneratora.

Češljanje samo vrhova

Vjerojatno ste već čuli da prečesto češljanje škodi kosi i može uzrokovati pucanje vlasti. Na tjemenu se nalaze prirodna ulja koja su za vašu kosu najbolji regenerator. Ako češljate samo vrhove, nećete ta ulja ravnomjerno rasporediti po vlasima. Povremeno masirajte tjeme, a kosu češljajte od tjemena do vrhova kako biste rasporedili ulja po cijeloj dužini vlasi.

Prečesto pranje kose

Većini tipova kose ne odgovara svakodnevno pranje. Prečesto pranje će smanjiti razinu zdravih ulja, a kosa će postati suha i beživotna. Ako koristite puno proizvoda za oblikovanje, kosu isperite mlakom vodom i utrljajte blagi regenerator svaki drugi dan.

Pretjerivanje s regeneratorom

Regeneratori su odlični za olakšavanje raščešljavanja, mekoću i sjaj kose. No, prekomjerno korištenje regeneratora može oslabiti kosu. Regenerator stavljajte na vrhove, a četkom ga rasporedite na tjeme. Također je važno da regenerator dobro isperete.

Intenzivno sušenje ručnikom

Pretjerano trljanje kose ručnikom će oštetiti vlasi, učiniti ih grubima, hrapavima i lomljivima. Kosu omotajte ručnikom, malo protrljajte i raspustite. Trebat će joj više da se posuši ali će biti zdravija i ljepša.

Preskakanje zaštite od topline

Sušenje, peglanje i kovrčanje kose oštećuje vlasi. Oštećenja možemo spriječiti ili, barem u određenoj mjeri, smanjiti ako stavimo proizvodi koji štiti od topline. Kada kosu operete nanesite proizvod prije sušenja fenom, peglanja ili kovrčanja.

Peglanje ili kovrčanje mokre kose

Mokra kosa i vrući alati ne idu zajedno. Kovrčanje ili peglanje mokre kose oštećuje vlasi, uzrokuje raspucanost vrhova, oslabljuje kosu i uzrokuje pojačano opadanje kose. Kosa treba biti u potpunosti suha prije nego ju kovrčate ili peglate, čak i ako ste u žurbi.

Korištenje spreja prije nego je frizura gotova

Sprejeve za kosu stavite nakon što napravite frizuru, naročito ako ju peglate ili kovrčate. Alkohol u sprejevima počinje gorjeti u kontaktu s toplinom, što oštećuje kosu.

Njegovanje ispucanih vrhova

Ako mislite da se ispucani vrhovi mogu oporaviti, gadno se varate. Bez obzira na to što se reklamiraju proizvodi za njegu ispucanih vrhova, zapamtite da je šišanje jedino rješenje. Ako ćete vrhove probati spasiti, oni će postajati sve više ispucani, a u konačnici ćete trebati ošišati više kose nego ste planirali.

Komentari

Najnovije

Najčitanije